Dressing & Dip,  Fugl,  Opskrifter

Snasket Flæskesværs Paneret Kylling

Så er det snart Super Bowl tid!
Natten mellem søndag og mandag kan du følge opgøret mellem Tampa Bay Buccaneers og de regerende mestre Kansas City Chiefs.

Da jeg var yngre – som i meget yngre! – så vi i en årerække altid Super Bowl og både spiste og drak en masse junk undervejs.
Ikke bare en lille pose chips eller lignende, nej – virkelig junk.
Sukker, farvestoffer og E-numre – det var indbegrebet af hygge til Super Bowl! *G*

Jeg ser ikke længere Super Bowl og hvis jeg gjorde er jeg overbevist om at mine valg ville være nogle andre nu til dags.

Når jeg tænker på Super Bowl, traditionen omkring dette og hele det amerikanske islæt popper ordene “snasket”, “snacks” og “fingerfood” op i mit hoved.
Det er for mig ligesom indbegrebet af Super Bowl. Det skal helst være lidt snasket, der skal være nok med snacks og man må heller ikke gå ned på mad der kan spises med fingrene undervejs i kampen!

Et bud på mad der kan spises undervejs i kampen er disse super lækre og saftige kyllingestykker paneret i flæskesvær.
De smager godt både helt nylavet, lune og kolde.
De kan enten spises som en del af et måltid eller som en snack du dypper i noget lækkert dip eller dressing.

Snasket Flæskesværs Paneret kylling

Antal: Snack: 4-8 personer – hovedmåltid: 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g kyllingefilet (eller inderfilet)
  • 100 g Parmigiano-Reggiano
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 150 g flæskesvær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 æg
  • Smør (til stegning)

Kør flæskesværene og osten med den store kniv i en foodprocessor. Kør til det minder om rasp.

Bland “flæskesværs raspen” med krydderierne og put det hele i en dyb tallerken.

Skær kyllingen ud i den størrelse du vil have.
Du kan vælge at stege fileterne som de er i størrelsen – typisk til et hovedmåltid. Eller du kan vælge at skære dem ud i mindre stykker, så de passer bedre som en hapser. Jo mindre stykker du skærer dem ud i, jo svære er det at holde dem saftige og jo mere rasp bruger du.

Slå ægget ud i en dyb tallerken og kør det godt sammen.

Vend kyllingefileterne i rasp, derefter æg og til sidst rasp igen.

Steg dem i rigeligt smør på panden.

Server med nedenstående dip – eller din egen favorit dip

Rosmarin og citron dip
  • 6 tsk mayo
  • 3 kviste rosmarin
  • citron saft

Skyl, tør og hak rosmarinen fint

Rør den hakkede rosmarin i mayoen og smag til med citron

Dippen må gerne være godt syrlig til den lidt stærke kylling

Mine forslag til Super Bowl måltider og snacks

I min verden skal et måltid før en Super Bowl være noget lidt ud over det sædvanlige – ikke på den forfinede måde, men det må gerne bare være lidt særligt
Det må gerne være hot, snasket og/eller bare meget!

Jeg ville derfor servere enten den stærke tacosuppe, den mega lækre jydske hotdog eller måske den lidt overdådige herre burger

Jeg ville selvfølgelig fravælge raffineret sukker og E-numre og i stedet servere enten de über lækre flæskesvær med chokolade, salt mandlerne eller måske de syndige macadamianødder i chokolade.

Hvis du ikke er så meget til lige denne panerede kylling som fingerfood undervejs i kampen – eller måske som natmad kunne det være at du blev fristet af den lækre og simple fat head pizza eller en gang spicy kyllingedeller med f.eks. baconmayo til.
Begge dele er lækre fingerfoods som kan forberedes i forvejen og laves færdige/varmes i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *