Blomkål,  Gris,  Opskrifter

Jydsk Hotdog

Kender du den Jydske Hotdog? Hvis ikke – skylder du dig selv at give den et go!

Jeg har aldrig været så meget til hotdogs – faktisk har jeg aldrig rigtig brudt mig om pølser generelt, men da jeg i slutningen af 90´erne flyttede til Stenstrup åbnede en helt ny verden for mig.
Det var før der fandtes en motorvej til Odense og mens der stadig lå en pølsebar på hovedvejen – Rosenlund Grillen. Grillbaren var kendt for deres halve meter hotdog og derfor skulle vi jo også se, hvad det var for noget.

Jeg havde – qua mit forhold til pølser – ingen intention om, at spise ½ meter pølse, men på menuen opdagede jeg en hotdog, som måske kunne overbevise mig om, at konceptet med ’pølse i brød’ kunne bruges til noget.

Jeg har kun spist denne hotdog få gange i mit liv, men jeg husker tydeligt smagen og da jeg hverken spiser kartofler eller brød længere, besluttede jeg mig for at forsøge at genskabe smagen i en KETO venlig version.

Det lykkedes – hvis jeg selv skal sige det – enormt godt. MUMS!

Jydsk Hotdog

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 4 Oopsies
  • 4 pølser (helst 90+ % kød)
  • 200 g løg
  • 1 portion blomkålsmos
  • Smør til stegning

Klargør løgene – snit dem i tynde ringe.

Lad smørret smelte på panden og tilsæt løgene. Lad nu løgene karamellisere ved middel varme til de er bløde og lækre brune.

Tag løgene af panden og sæt til side. Forsøg at lade det overskydende smør være tilbage på panden.

Steg pølserne i resterne af smørret fra løgene.

Samtidig med at du steger dine pølser skal du varme dine oopsies – jeg bruger min toaster til dette (med panini plader), men er du ikke den heldige ejer af sådan et – kan både ovn og brødrister klare jobbet.

Når pølserne er klar putter du lige løgene på panden igen, så de får lidt varme. Saml din hotdog ved at putte pølsen i din oopsie, oven på putter du en god klat blomkålsmos og topper med de bløde løg

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *