Blomkål,  Grønt,  Opskrifter,  Suppe

Porre-blomkåls suppe

Før i tiden spiste jeg virkelig meget kartoffel-porre suppe fra Mou – faktisk generelt meget af den tykke suppe fra Mou. Som jeg før har nævnt herinde er jeg ikke så glad for de klare supper – jeg vil hellere have de lækre, ofte flødelegerede supper.

Jeg lavede ofte forskellige rodfrugtsupper selv, men af en eller anden uforklarlig grund lavede jeg aldrig de lækre flødelegerede supper. Det har jeg lavet om på nu – og jeg elsker det!
Der findes da næsten ikke noget bedre end en god, varm og mættende hjemmelavet suppe

Rodfrugterne er skiftet ud med mindre kulhydratholdige ingredienser, men smag og konsistens er bevaret – love it! 🖤

I dag får I mit take på en porre-blomkåls suppe

Porre-blomkåls suppe

Antal: 4 personer + frokost

Ingredienser:

  • 400 g porre
  • 650 g blomkål
  • 1 L grønsags bouillon
  • 2 ½ dl fløde
  • 75 g ost (jeg brugte en hård ost – SAFIR fra Treasures)
  • Salt
  • Hvid peber

Ordn porrerne og skær dem i ca. 2 cm skiver. Skyl dem en ekstra gang, når de er skåret ud og lad dem dryppe godt af.

Bræk blomkålen i mindre buketter.

Bring bouillonen i kog og tilsæt blomkål og porre. Kog under låg i ca. 20 min. Grøntsagerne skal være godt møre.

Riv osten mens grøntsagerne koger.

Tag lidt af både blomkål og porre fra inden suppen skal blendes. Det skal senere bruges til fyld i den blendede suppe.

Put suppen i en blender og blend til du har en lækker glat suppe.

Tilsæt de grøntsager du tog fra tidligere.

Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt ost og lad det koge op i 5 minutter under omrøring. Tilsæt fløden og lad suppen nå kogepunktet – uden at koge.

Smag til med salt og peber

Server med f.eks. sprød bacon, eller som her med porreolie og Dukkah.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *