Gris,  Opskrifter

Nakkefilet med stærk smørmarinade

Hvis du læser med på bloggen jævnligt ved du, at jeg elsker at food preppe – der findes ikke noget bedre end at kunne gå ud i køkkenet, åbne køleskabet og i løbet af 5 minutter stå med et lækkert måltid – vel og mærke bestående af rigtig mad!

Og her kommer f.eks. en nakkefilet ind.

Nakkefileten her kan bruges til mange forskellige ting, men jeg ynder at stege den og bruge den i salater, sandwich og burgere i løbet af en uge.

Jeg har tidligere bragt en opskrift på nakkefilet med krydderurtesmør – dette er en variant af denne, men med en del mere spark i.

Nakkefilet med stærk smørmarinade
  • 500 g. nakkefilet
  • 1 tsk. chiliflager
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. løgpulver
  • 3 tsk. paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 60 g. blødt smør
  • Salt
  • Peber

Tag smørret ud mindst 30 min før du går i gang.

Rist chiliflagerne på en tør pande til de dufter kraftigere. De må IKKE blive brændt. Lad dem køle af.

Pil hvidløgene.

Put alle ingredienserne – på nær nakkefileten – i foodprocessoren og lad den køre til du har en ensartet masse.

Dup nakkefileten, så den er tør. Smør marinaden på i et jævnt lag. Det er nemmest at gøre det med hænderne selvom det sviner og fedter lidt *G*

Hvis du er ude i god tid – put nakkefilet i en pose og luk godt til – stil den i køleskabet til du skal tilberede den.
Kødet bliver kun lækre af at trække i marinaden i et par timer – eller gerne over natten, så gør dig selv en tjeneste og vær ude i god tid.

Stik et stegetermometer i stegen, læg den i et fad og put den i en 150 grader forvarmet ovn. Når centrumstemperaturen er mindst 80 grader er stegen færdig. 

Denne marinade er stærk, så kødet er rigtig godt i en sandwich eller salat. Spiser du den som steg vil det være rigtig lækkert med noget mildt tilbehør – forskellige grøntsager, blomkålsmos eller de vildt lækre Flødekartofler goes Chinese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *