Gris,  Lækkerier,  Opskrifter,  Tilbehør

Flæskesvær

Mange starter lige nu op på forskellige ændringer i deres liv – det kan handle om spisevaner, motion, rygning, alkohol og mange andre ting. Jeg vil på ingen måde gøre mig til dommer over, hvorfor det skal være nu eller om det folk vælger at gøre er en god ide, det er folks eget liv og dermed deres valg.
Ligesom KETO er mit valg – og sikkert også dit valg eftersom du læser med her 🖤

Der er rigtig mange der har svært ved at (tro på at man kan) undvære en snack i starten og nogle har bare ikke lyst til at undvære snack – og begge dele er helt fair og begge dele (eller alle 3) kender jeg fra mig selv.

Min kontekst var i starten vægttab og derfor havde jeg ikke stort fokus på at undvære snacks – og opdagede også hurtigt at en af de bedste og måske mest fornuftige var flæskesvær.
Dels fordi det er svært at spise mange af dem uden at få kvalme og dels fordi de vil give dig både protein og fedt, som begge dele er gode ting på KETO.
Senere blev min kontekst at blive fri for sukkertrang og vanens magt – og i den kontekst er det ikke en god idé at fortsætte med at snacke flæskesvær, men det er trods alt altid et bedre valg end at snacke kulhydrater eller andre og mindre naturlige ting.

Er din kontekst vagttab skal du selvfølgelig stadig være OBS på den mængde kalorier du indtager – du taber dig ikke uden et kalorieunderskud uanset om du spiser KETO eller ej!
Flæskesvær ligger typisk i omegnen af 600 kcal/100 g, så du skal ikke spise mange for at have spist dit kalorieunderskud op.
Men hvis et par flæskesvær om dagen kan holde dig fra at ville snacke andre ting eller du bevidst vælger at flæskesvær er en del af din livsstil – så ingen alarm herfra *G*

Jeg har prøvet mange mærker gennem min tid på KETO og min favorit er klart.. den hjemmelavede!

I og op til december kan du tit købe slagterens hjemmelavede flæskesvær i delikatesser rundt omkring, men du kan også købe pakker med fersk svinehud og lave dem derhjemme selv.
Uden for “sæson” kan du købe svinehud hos din slagter. Medmindre du har en virkelig god kniv og gode muller er det en god idé at få ham til at skære huden i svær for dig

Det sviner en del af lave flæskesværrene selv, men jeg lover dig at det er det hele værd

Flæskesvær

Ingredienser:

  • 400 g svinehud skåret til svær

Opvarm ovnen til 220 grader

Læg sværene på en bageplade med bagepapir – de må ikke røre hinanden.

Put i ovnen i 25-30 min

Undervejs vil sværene “bøje og krølle” og ramme hinanden – det må de helst ikke, da de sætter sig fast i hinanden og de kan være svære at få ens stegt.

Jeg plejer at skille dem ad ca. halvvejs i stegningen – herefter ændrer de ikke så meget form at de snor sig i hinanden igen.

Læg sværene på køkkenrulle og salt dem godt


Jeg har set en del opskrifter, hvor de koger sværene først – det har jeg aldrig gjort og jeg er fint tilfredse med mine flæskesvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *