Grøn salat med flower sprouts
Kender du flower sprouts?
Det er en relativ ny ting for mig – jeg så dem første gang tidligere på året og lavede denne lækre grønne salat.
Flower sprouts er en krydsning mellem rosenkål og grønkål. Den er mildere og sødere end rosenkål og har en nøddeagtig og mild smag af grønkål.
FLower sprouts kan både spises rå, dampet og lynstegt. De skal stadig have godt med bid, da de efter min mening bliver kedelige, hvis de tilberedes for meget.
Flower sprouts ligner små kålhoveder og med deres smukke farver – grøn og violet – pynter de i salaten. Derudover er de enormt sunde ligesom alt andet kål
Salaten her er en let og grøn salat serveret med en fyldig og lækker paprika dressing.
Jeg valgte at spise den til en gang medister, men salaten kan fint egne sig til alle typer kød. Den kan også spises som en ret for sig selv, hvis du putter f.eks. kyllingekød i salaten.
Grøn salat med flower sprouts
Antal: 2-3 personer
Ingredienser:
- 200 g brune champignons
- 125 g flower sporuts
- 1 håndfuld rucola
- 2 håndfulde spinat
- smør til stegning
Dressing
- 3 spsk creme fraiche
- 1½ tsk paprika
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk sennep
- et skvæt citron
- salt
- peber
Start med at blande ingredienserne til dressingen, så den kan stå og trække mens du laver salaten
Skyl og ordn champignonerne godt og lynsteg dem ved høj varme på en pande med smør. Køl af
Skær det nederste af roden af flower sproutsene. Når du gør dette kan der kmme løse blade – dem bruger du også bare i salaten.
Skyl flower sproutsene godt og slyng dem tør. Har du ikke en salatslynge kan du slynge dem i et tørt viskestykke. Flower sproutsene kan gemme på en del vand mellem bladene så sørg for at slyng dem godt
Skyl spinat og rucola og tør det godt
Vend alle grøntsagerne sammen
Server med dressingen ved siden af, så folk selv kan bestemme mængden