Opskrifter,  Sauce,  Tilbehør

Whiskey sauce

I anledningen af Whiskeyens dag synes jeg at vi skal have en whiskey sauce på bloggen

Jeg drikker ikke selv whiskey, men jeg sætter pris på en god sauce med whiskey i *G*

Sådan en skal naturligvis laves fra bunden og skal laves med whiskey og ikke alle mulige mere eller mindre mærkelige smagsstoffer og aromaer. Derfor laver jeg min egen essens til saucen.

Brug en ikke-røget whiskey eller bourbon til din sauce – det giver den bedste smag.

Er du ikke til whiskeysauce kan du måske fristes af den lidt skøre, men meget lækre porre bacon sauce, den friske sauce Mousseline eller den lækre cremede svampesauce.

Men nu til opskriften på whiskeysaucen – det er trods alt den det handler om i dag

Whiskeysauce

Antal: 4 personer

Ingredienser:

Essens

  • 5 spsk Whiskey (ca. ½ dl)
  • 1 spsk balsamico (jeg bruger med frugt smag for at tilføre lidt sødme)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk timian

Bland alle ingredienser i en gryde og reducer til ca. det halve
Sigt essensen så rosmarin og timian sigtes fra
Stil til side

Sauce

  • 70 g smør
  • 70 g tomatpuré
  • 2½ dl fløde
  • 5 spsk whiskey
  • 1 spsk balsamico
  • ½ tsk røget paprika
  • Salt
  • Peber
  • Essens

Brænd whiskey og balsamico af i en pande

Skru ned for varmen og tilsæt tomatpuré, smør og paprika

Tilsæt essens og kog op

Tilsæt fløde og lad saucen simre i 10-15 minutter til ønsket konsistens

Smag til med salt og peber

Server saucen til enten en god rød bøf – eller til kylling og grønt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *