Brød,  Lækkerier,  Opskrifter

Fødselsdags boller

Jeg har serveret disse for dagens – KETO spisende – gæster og havde købt almindeligt brød til de andre.
Men ved I hvad?
Lige præcis – godt gættet *G* De ikke-KETO spisende gæster kunne også rigtig godt lide KETO brødet

Jeg er blevet fejret af den nærmeste familie – det er slet ikke så slemt at blive ældre..
Ej, hånden på hjertet – jeg har faktisk aldrig været alders-forskrækket. Det er jo for pokker bare et tal *G*

Måske I kan fornemme, at jeg ikke tager ting så tungt *G*

Nu vil jeg gå ud i den virkelige verden og nyde resten af det gode vejr, men I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

Fødselsdags boller

Antal: 12 boller

Ingredienser:

  • 320 g hytteost
  • 8 æg
  • 60 g smør
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 50 g chiafrø
  • 50 g hørfrø
  • 60 g Pofiber
  • 30 g Gul HUSK

Tænd ovnen på 200 grader

Blend æg, hytteost og smør til en ensartet masse. Jeg plejer at bruge en foodprocessor, men hvis du har en god stavblender, kan den også sagtens klare det.

Bland de tørre dele godt sammen i en anden skål – mandelmel, Pofiber, HUSK, bagepulver, salt, chiafrø og hørfrø.

Put den tørre blanding i den våde og rør det godt sammen.

Lad dejen hvile i 5 min, så den bliver formbar.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Jeg putter altid olie på hænder og bord for at dejen ikke hænger fast, men disse er virkelig nemme at forme – og kan næsten formes som almindelige boller.

Smør bollerne med smeltet smør, hvis du gerne vil have de tager lidt farve – hvis du kun bruger olie bliver de lidt fesne at se på.

Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min.

Køl af på en rist


4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *