Irma
Kender du Irma?
Nej – det er ikke supermarked kæden Irma jeg tænker på, men Irma Rombauer.
Irma Rombauer var en amerikansk kogebogsforfatter og udgav bogen The Joy of Cooking: A Compilation of Reliable Recipes, with a Casual Culinary Chat i 1931.
Bogen er solgt i mere end 18 millioner eksemplarer. Efter Irmas død i 1962 har hendes børn og senere børnebørn sørget for revision af bogen og den findes altså stadig i handlen.

Irma har udgivet flere kogebøger, men ingen kunne måle sig med Joy (som den kaldes i populær tale)
Bogen er skrevet i et let og tilgængeligt sprog og Irma taler meget med sine læsere undervejs i bogen. Irma deler personlige historier og anekdoter fra hendes liv i bogen og det er sikkert årsagen til at den stadig er så populær.

Den nyeste udgave af bogen blev udgivet i november 2019 og kan købes på Amazon.
Bogen indeholder udover opskrifter også gode råd om husholdningsmaskiner, dækning af bord og meget mere. Bogen skulle efter sigende være en kultur i sig selv.
Jeg faldt tilfældigt over denne opskrift på en simpel, men lækker salat på nettet.
Jeg har ikke kunne finde en opskrift med mængde angivelse, så det har jeg selv sjusset mig frem til. Ligesom jeg heller ikke har kunnet finde et navn på salaten, så jeg kalder den Irmas salat. Derudover har jeg addet mit eget twist – nemlig lidt persille til opskriften.
Jeg synes det er en glimrende salat som kan spises til kød med god smag i.
Jeg synes salaten er for mild i smagen til at kunne gå til et – lidt kedeligt – kyllingebryst. Men salaten er rigtig dejlig som tilbehør til et godt stykke oksekød med masser af smag eller til en spicy kyllingefrikadelle som her.
Irmas salat
Antal: 3-4 personer
Ingredienser:
- 150 g grønne bønner
- 150 g blomkål
- 150 g
- 150 g agurk
- 150 g asparges
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 tsk tørret estragon
- 1 håndfuld persille
Start med at skylle og tørre persillen godt. Hal persillen fint.
Bland den finthakkede persille, estragon og mayo sammen og stil det til side, så det kan trække smag mens du forbereder resten.
Skær asparges og bønner i stykker af ca. 2 ½ cm. Stil til side.
Bræk blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i et par minutter. Lad det dryppe godt af. Køl af.
Kog vand til at blanchere bønner og asparges.
Når vandet koger skal det hældes over grøntsagerne.
Lad grøntsagerne ligge i det varme vand i 1-2 minutter. Put grøntsagerne i koldt vand – sigt og sørg for at dryppe dem godt af.
Skrab kernerne ud af agurken og skær den i tynde skiver.
Put alle grøntsagerne i en skål, hæld mayo blandingen over og vend til mayoen er godt fordelt.


Fødselsdags boller

Elegante kokos is
Du vil muligvis også synes om

Søde vafler
juli 23, 2020
Gateau Marcel – en opskrift uden tilsat sukker
maj 9, 2021