Chokolade,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Fyldte chokolader med blåbær og kokos

I år lavede jeg jo den über lækre hasselnøddesmør og mandelsmør til brug i mine fyldte chokolader – og mums, det er bestemt ikke sidste gang jeg eksperimenterer med disse ting i søde sager og i særdeleshed i chokolader.

Jeg har brugt hasselnøddesmørret til at lave nougat med og nougaten har jeg brugt i fyldte chokolader af alle afskygninger *G*
Men faktisk smagte smørret i sig selv så godt at det nærmest ikke var nødvendigt at putte chokolade i. Det er første gang det er lykkedes mig at få så lækker en smag i det. Er spændt på om det kan lykkes igen❓

Mandelsmørret har jeg blandet med forskellige frysetørrede bær (pulver), heriblandt kirsebær, blåbær og solbær – og selvfølgelig passionsfrugt, som jeg delte med jer forleden.

Jeg ville egentlig have fyldt nogle chokolader med det rene nøddesmør også, men da jeg nåede dertil havde jeg allerede lavet alt for mange fyldte chokolader og det blev derfor skudt til en anden god gang *G*

I dag deler jeg en opskrift med jer med som er lidt anderledes end de traditionelle fyldte julechokolader, nemlig en hvid chokolade med blåbær og kokos.
Det er en dejlig sød og mild chokolade.

Fyldt chokolade med blåbær og kokos

Antal: 24

Ingredienser:

  • 25 g ristet kokos
  • 1 ½ dl kokosmælk (den tykke del)
  • 2 blade husblas
  • 100 g mandelsmør
  • 5 tsk blåbærpulver
  • 1 knivspids citronsyre

Senest dagen før du skal lave dine fyldte chokolader skal du putte din kokosmælk i køleskabet for at søge for at den skiller.

Rist din kokos på en tør pande til det er blevet gyldent og dufter dejligt i hele rummet.

Sæt din husblas i blød i koldt vand i min 5 minutter.

Mål kokosmælken af og put den i en lille kasserolle, hvor du stille og roligt varmer den op og putter det ristede kokos i

Når kokosmælken er ca. 37 grader varmt, vrider du vandet ud af husblassen, putter det i den lune kokosmælk og rører godt.

Put blandingen i en sprøjtepose, bind godt til og læg den et køligt sted, så den begynder at stivne stille og roligt.

Bland mandelsmør, blåbærpulver og citronsyre godt og put også dette i en sprøjtepose.

TIP:
Den mængde fyld du har brug for afhænger af den chokoladeform du bruger. Til en standard størrelse form har jeg brugt ca. halvdelen af kokosfyldet i opskriften ovenover og det meste af blåbærblandingen.
Har du fyld i overskud kan det spises som det er, bruges på pandekager eller måske i en chiagrød – her i huset går det i hvert fald ikke til spilde *G*

Tempereret chokolade

Ingredienser:

  • 300 g hvid chokolade
  • 30 g kakaosmør (kan udelades)

Hak al chokoladen fint.

Del chokoladen i 2 skåle med hhv. 100 g og 200 g.

Smelt de 200 g chokolade i en skål i mikroovnen. Kør det max 30 sek af gangen, tag det ud og rør rundt. Husk at måle temperaturen. Chokoladen er klar, når den er ca. 40 grader

Bland lidt af den hakkede, men ikke smeltede chokolade i blandingen lidt efter lidt og lad det smelte i blandingen. Når chokoladen er tæt på 34 grader tilsættes kakaosmør og smelter med.
Chokoladen kan ikke længere smelte det chokolade du tilfører på dette tidspunkt og derfor skal du nu være lidt tålmodig mens chokoladen køler forsigtigt ned til ca. 29-31 grader.

Husk at røre i chokoladen undervejs.

Du kommer ikke til at bruge al chokoladen – langt fra, men jo mindre chokolade du tempererer, jo svære er det.
Derfor tempererer jeg aldrig under 300 g – faktisk helst 500 g af gangen. Jeg bruger det overskydende chokolade i kager eller lign., men det kan sagtens tempereres igen, hvis du vil det.

Fyldte chokolader

Fyld dine forme med chokolade – sørg for at siderne er helt dækket.
Vend chokoladeformen på hovedet og ryst eller bank overskydende chokolade ud af formen. Skrab formen, så der ikke sidder chokolade tilbage på formen. Det gør det svært at få chokoladerne ud, når de er fyldt og chokoladerne risikerer at få fødder.
Du skal arbejde lidt hurtigt her, da du har med tempereret chokolade at gøre – det stivner forholdsvis hurtigt.

Lad chokoladen stivne i formen. Stil evt. din form på køl i 5 min, hvis du er utålmodig.

Du skal bruge din tempererede chokolade til at lukke formene med, når du har fyldt dem, så det er vigtigt at du sørger for at din tempererede chokolade ikke stivner mens du fylder formene.
Dette kan du gøre ved at have den stående over et vandbad eller at smelte lidt ekstra chokolade, som du kan røre i mens du fylder formene.
Hvis chokoladen kommer under 28 grader eller over 32 skal du starte forfra på tempereringen.

Nu skal du fylde dine skaller med den lækre fyld.
Du må ikke fylde skallen helt op, da du så ikke kan lukke chokoladerne. Lad et par mm. være til at lukke skallerne med chokolade.

Start med at fylde blåbær massen i dine chokoladeskaller. Blåbær massen skal fylde lidt mere end halvdelen af skallen.

Herefter fylder du den nu lunkne eller kølige kokosmasse oven på.

Når formene er fyldte hælder du den tempererede chokolade på og skraber det af hurtigt igen. Sørg for at alle chokolader er lukkede og der ikke er huller i – på den måde kan dine chokolader holde sig meget længere.

Lad chokolade stivne – du kan evt. stille den i køleskabet igen, hvis du er utålmodig.

Når chokolade en stivnet skal du vende formen på hovedet og hvis du har lavet en god temperering falder chokoladerne ud af sig selv. Hvis de ikke bare popper ud kan du forsigtigt banke bag på formen og så skulle de gerne komme ud.

Jeg har pyntet disse chokolader med kokos der er farvet med lidt blåbærpulver og spiseligt sølvglimmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *