Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Julede pandekager

Dagen før juleaften er nok den dag i december, som udover selve juleaften, er præget af flest traditioner i min familie.
Min søster og jeg har som voksne altid handlet de sidste julegaver sammen den 23. december – det er ofte de julegaver som vi skal give sammen vi køber denne dag eller hvis der lige mangler lidt ekstra til nogen og det er også ofte her der også bliver købt rafflegaver.

Derudover har det i alle de år jeg kan huske været en tradition at vi mødtes med vores far nede i byen, når han havde fri fra arbejde og hjalp ham med at købe julegaver til vores mor.
Og afslutter vi dagen på en restaurant, hvor vi altid kun bestiller forret og dessert – bare fordi vi kan! *G*

I år bliver unægtelig noget anderledes, da vi jo ikke kan komme på restaurant og da vores far ikke længere er på arbejdsmarkedet, men de fleste af vores traditioner skal da helt sikkert holdes i hævd.

For at sikre at vi kan hygge lidt efter shoppe turen har jeg lavet pandekager og risengrød, som vi kan spise hjemme i stedet for at spise ude *G*
Pandekagerne har selvfølgelig fået et twist af jul – og jeg har prøvesmagt en og synes de er så gode at jeg vil dele opskriften med jer 🎅

Små buttede pandekager

Antal: 10-12 stk

Ingredienser:

  • 250 g hytteost
  • 5 æg
  • 2½ spsk Gul HUSK
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • Skal fra en hel appelsin

Blend æg, hytteost, kardemomme, kanel og Sukrin Gold godt.

Rør appelsinskallen og fløde i dejen.

Pisk HUSK i dejen.
Her skal du være lidt hurtig, da HUSK hurtigt gør dejen tyk og risikerer at lave klumper.

Dejen til disse pandekager bliver ret fast i det efter lidt tid, så fortvivl ikke, hvis du i første omgang tænker at det da aldrig bliver til pandekager!

Steg pandekagerne i godt med smør på en middelvarm pande. Det passer med en stor spiseskefuld dej per pandekage.

Du skal væbne dig med lidt tålmodighed, når du steger pandekagerne – de kan være rigtig svære at vende, hvis du ikke har ladet dem få nok tid før du forsøger.

Pandekagerne er ekstra tykke og puffede, når de lige er lavet og falder sammen efter lidt tid – det er helt normalt.

Pandekagerne her smager dejligt af jul og derfor vælger jeg at servere dem kun med Fibersirup eller lign., men de kan selvfølgelig stadig toppes med alt det du lyster *G*

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *