Dressing & Dip,  Fugl,  Opskrifter,  Tilbehør

Garlic and parmesan wings

Det store internet blev en overgang oversvømmet med garlic and parmesan wings, men jeg fik aldrig selv prøvet at lave dem
Det har jeg nu – og de er virkelig lækre!

For noget tid siden købte jeg vinger (og en masse andet lækkert) hos Rigtigmad og har afprøvet lidt forskellige opskrifter og er landet på den her kombination, som jeg synes er tilpas spicy og snasket til mig

Jeg så i en amerikansk opskrift – som jeg desværre ikke kan finde igen og derfor ikke kan kreditere – at de koger vingerne først.
Det synes jeg giver nogle lækre og møre stykker kylling og derfor har jeg taget den fremgangsmåde til mig.

Når jeg har kogt vingerne sammen med en masse krydderier lader jeg kogevandet koge ind og får en fond der smager af pizza. Den bruger jeg ind i mellem til hjemmelavet pizzasauce eller bare som et frisk pust i den sædvanlige kødsauce

Garlic and parmesan wings

Antal. 2 personer eller flere (side dish)

Ingredienser – dressing:

  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g mayo
  • 20 g Parmigiano-Reggiano
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chiliflager
  • 1/4 tsk oregano
  • 1/4 tsk basilikum
  • 1/4 tsk peber
  • 1 knivspids timian

Start med at lave dressingen, så den kan stå og trække smag mens du tilbereder vingerne

Tænd ovnen på 175 grader

Ordn hvidløgene, vend dem i olien og bag dem på en bageplade midt i ovnen i 25 min

Lad hvidløgene køle lidt ned inden du blender dem, mayo, citron og parmesan.

Rør resten af ingredienserne i hvidløgsblandingen

Opbevar i køleskab til servering

Smag til med salt og peber

Ingredienser – wings:

  • 500 g vinger
  • 1½ L vand
  • 1 spsk Tamari
  • 1 spsk timian (tørret) eller 3 friske kviste
  • 1 spsk oregano (tørret)
  • 1 tsk rosmarin (tørret) eller 1 stor kvist frisk
  • 2 tsk salt

Bland alle ingredienser – undtaget kyllingevingerne i gryden og kog op

Klip kyllingevingerne over ved leddet og lad dem koge med i vandet i 15 min

Tag dem op af det kogende vand og lad dem dryppe af på en rist i 15 min

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 spsk Pofiber
  • 30 g Parmigiano-Reggiano
  • salt
  • peber

Tænd ovnen på 225 grader

Bland alle ingredienserne i en stor skål og vend de stadig lune vinger i blandingen

Læg vingerne på en plade beklædt med bagepapir og giv dem 20-25 minutter i ovnen eller til de er godt gyldne

Vend dem gerne undervejs

Dyp vingerne i godt med dressing og spis med fingrene – American style

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *