Grød,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Shirataki risengrød

For et par år siden lærte en god ven mig at det slet ikke er svært at lave risengrød.
Jeg havde måske aldrig rigtigt gjort en indsats for at lære det, da jeg faktisk aldrig har været særlig vild med risengrød . Og når jeg så alle steder fra hørte at det næsten var umuligt at lave risengrød uden at brænde det på, ja – så opgav jeg sgu lidt på forhånd *G*

Men ikke desto mindre overbeviste min ven mig – ved at vise mig, at han kunne lave både risengrød, pakke, gøre rent og snakke med mig samtidig, at det ikke kan være så svært.
Ugen efter gav jeg det første forsøg og da min søster og niece elsker risengrød besluttede jeg mig for at lave det til dem. Det blev lavet på den gammeldaws måde med sødmælk – dog ikke i høkasse!
Det er uden undtagelse den bedste risengrød jeg har smagt – og lidt efter lidt blev jeg ret glad for risengrød og har gennem de sidste par år lavet det mange gange gennem november og december måned.

Sidste år spiste jeg også KETO på denne årstid, men besluttede mig for at jeg gerne måtte spise en portion risengrød – det gør jeg ikke igen! Jeg blev virkelig skidt og måtte bruge en hel aften på bare at sidde og kigge ud i luften fordi min mave gjorde oprør og jeg havde kvalme.
Men det ændrer ikke på, at jeg har savnet risengrød i år.

Jeg har set forskellige opskrifter på risengrød med chiafrø og blomkål, men der er ikke rigtig nogen af dem der har tiltalt mig. Men jeg opdagede i sidste uge at der findes en form for KETO-ris lavet af fibre fra konjak roden og besluttede mig for at prøve dem.

Jeg tog udgangspunkt i en amerikansk opskrift, da jeg også gerne ville prøve at lave rice pudding og derfor er det en ret sød grød. Konsistensen er meget speciel, men jeg er ret sart med netop konsistensen, så det er sikkert bare mig *G*

Anyways – hvis du savner noget der minder om risengrød og er til en sød grød, så prøv den af. Her får du i hvert fald opskriften

Kanelsukker
  • 2 tsk kanel
  • 4 spsk sødemiddel (1:1 sødning)

Bland sukker og kanel godt sammen

Risengrød af shirataki ris

Antal: 3-4 personer

Ingredienser:

  • 1 ps Shirataki ris (370/200 g)
  • 2,5 dl fløde
  • 3 æggeblommer
  • 20 g sødemiddel (1:1 sødning)
  • Et nip salt
  • 1 knivspids vaniljepulver

Følg anvisningen på posen med ris og stil herefter til side.

Pisk æggeblomme, sødemiddel, salt og vaniljepulver sammen.

Varm fløden op til den damper – fløden må ikke koge.

Put ca. 1/4 af den varme fløde i æggemassen og rør rundt. Herefter hælder du æggemassen i gryden med fløde.

Lad massen tykne godt – det tager et par minutter ved middel varme. Sørg for at røre rundt hele tiden, da det gerne vil brænde på.

Bland risene i og varm grøden ved middel varme i ca. 5 minutter.

Server med kanelsukker og smør

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *