Fra havet,  Grønt,  Opskrifter

Hornfisk, grønne asparges og brunet smør

Jeg fik sådan lyst til en let fiskeret forleden og kom i tanke om denne ret. Jeg lavede den i forsommeren, da hornfisken var friskfanget og aspargesene danske.
Fisken er ikke længere friskfanget og aspargesene i butikkerne er ikke danske, men ikke desto mindre vil jeg gerne dele opskriften med jer.
Så kan vi sammen drømme os mod forår, nye asparges og friskfanget grønbenet hornfisk 🖤

Hornfisken med de grønne ben minder mig om min højt elskede morfar som desværre ikke længere er blandt os. Han lærte mig mange ting – her i blandt at spise hornfisk og se Tour de France.
Det sidste til stor ærgrelse for mange af mine venner og bekendte på de sociale medier *G*

Men han lærte mig også at nyde naturen og sætte pris på den.
Jeg husker tydeligt vores ture gennem Mosen, hvor han viste mig planter og dyr. Lærte mig fuglelyde (som jeg dog ikke længere husker) og vores årlige tur gennem mosen, hvor vi skulle se tudsernes landgang.
Det er dejlige minder og dem har vi heldigvis stadig selvom han ikke er hos os længere.

Tænk sig at tankerne kan flyve sådan bare fordi man kommer til at tænke på en fisk.. med grønne ben *G*

Min morfar lærte mig at spise hornfisken rullet med persille, smørsauce og nye kartofler.
Kartoflerne spiser jeg ikke længere og den gule smørsauce er skiftet ud med brunet smør – og hornfisken var for lille til at rulle!
Men følelsen og smagen – den er lige så vidunderlig og magisk som jeg husker den 🖤

Måske der er andre end mig der er heldig at have hornfisk i fryseren og dermed kan nyde den lækre fisk hele året?

Hornfisk

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 2 fileter
  • 1 spsk Pofiber
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 håndfuld ristede hasselnødder
  • Brunet smør
  • Salt
  • Peber
  • Smør (til stegning)

Knæk den nederste træge del af aspargesen af og skyl dem godt.

Damp aspargesene kort – der må gerne stadig være bid i dem. Tiden afhænger af tykkelsen, men typisk er det 4-5 min.
Put dem i koldt vand efter dampning for at stoppe tilberedningen.

Bland Pofiber med lidt salt og peber og vend fileterne i det.

Steg fileterne i rigelig smør – et par minutter per side.

Anret 2 tallerkener med de dampede asparges.
Læg hornfisken oven på og drys de ristede hasselnødder ud over. Slut af med gode mængder af den brunede smør.

Server evt. med ekstra brunet smør og en skive citron

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *