Marcipan
Som jeg nævnte i et tidligere indlæg er jul for mig mad, konfekt og småkager og herunder hører selvfølgelig også marcipan.
Det er helt sikket også noget med familie, nærvær, samvær, kærlighed mm., men hvor mange går rigtig op i pynt og at gøre det julet i hjemmet, så er det vigtige her for mig det mad der laves og de kager og konfekt der spises *G*
Jeg elsker marcipan!
Jeg tror at jeg – hvis jeg blev tvunget til kun at vælge 2 lækkerier jeg måtte spise resten af mit liv, så blev det marcipan og nougat 🖤
De fleste opskrifter på hjemmelavet marcipan indeholder en masse sukker eller æggehvider.
Sukkeret bruger vi der spiser KETO jo ikke og jeg synes det er et kæmpe stort arbejde at stå og lave f.eks. fyldte chokolader som ikke kan holde sig ret længe af gangen pga. marcipanen med æggehvide i.
Derfor har jeg lavet en version uden æg – den smager fantastisk!
Men skal behandles lidt varsomt, da den ellers gerne vil smide alt det lækre mandelolie.
Som skrevet ovenfor skal denne marcipan behandles lidt varsomt og kan ikke æltes på samme måde som en normal marcipan kan. Den bliver løsere i konsistensen og jeg tror ikke det er en marcipan du kan rulle ud, men jeg har ikke selv prøvet det.
Når jeg bruger den i fyldte chokolader gør den løsere konsistens ikke noget og du kan også sagtens forme en kugle af marcipanen og overtrække, men tænker du at du gerne vil have børnene til at sidde og lave fine figurer i marcipan tænker jeg at du skal vælge en af de mange andre versioner der er derude *G*
Har du prøvet at rulle den her version ud må du meget gerne melde tilbage med en status på, hvordan det gik 👍
Marcipan
Antal: 300 g
Ingredienser:
- 300 g mandelmel
- 20 g Sukrin Melis
- 2 tsk mandel essens (eller aroma)
- 2 spsk vand
Bland alle ingredienserne og kør dem kort i din køkkenmaskine (kagespade) eller i foodprocessor (uden kniv). Marcipanen skal bare lige samles og ikke mere, da ellers vil du begynde at presse mandel olie og mandel essens ud af marcipanen.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: