Silkeblød mousse med salmiak lakrids
I dette indlæg vil jeg dele opskriften på en silkeblød mousse med salmiak lakrids med jer.
Kender du følelsen af at have lyst til noget sødt, men alligevel ikke sødt som sukker-sødt?
Ja – jeg ved godt det lyder mystisk og kringlet, men det er det faktisk ikke! Jeg snakker nemlig bare om salmiak *G*
Det er ikke nogen hemmelighed for den faste læser at jeg elsker lakrids i næsten alle afskygninger. Det gælder også i denne silkebløde mousse med salmiak lakrids
Jeg spiser jo ikke længere lakrids som slik-lakrids, men det betyder ikke at jeg ikke spiser noget der smager af lakrids. Sikke en gyselig tanke! *G*
Forleden faldt jeg over en bøtte med salmiakpulver fra dengang jeg lavede slik og is selv.
Og min hjerne startede jo selvfølgelig med at tænke opskrifter og muligheder med det samme
Det kom der denne salmiak lakrids mousse ud af.
Den smager efter min mening pragtfuldt, men er det længe siden du har smagt smagen af salmiak lakrids kan det godt være du lige skal vænne dig til den. Det tog i hvert fald mig et par skefulde at finde ud af, hvad jeg faktisk synes om den.
Niecen godkendte den med det samme – hun er også vant til søde sukker ting, så smagen lå nok ikke så langt fra hendes smagsløg *G*
Silkeblød lakrids mousse med salmiak lakrids
Antal: 4-6 personer
Ingredienser:
- 400 g kokosmælk
- 3 tsk lakridspulver
- 1 tsk salmiakpulver (salmiakpulver kan f.eks. købes her)
Du kan vælge at lave denne mousse på 2 måder afhængig af om du vælger at bruge en kokosmælk du kender i forvejen eller bruger den jeg foreslår.
Uanset hvilken metode du vælger skal du stille din kokosmælk i køleskabet et par dage før, da den piskes nemmere op, når den er kold.
Metode 1:
På selve dagen skiller du den fede kokosmælk fra kokosvandet og putter det i en skål.
Tilsæt lakridspulver og salmiakpulver til den fede kokos og pisk det luftigt.
Desserten kan sagtens laves dagen før – opbevar på køl indtil servering.
Metode 2:
Hvis du bruger Asia Kokosmælk fra Coops butikker skiller den ikke, men kokosmælken er stadig så tyk, at den giver en fin mousse.
Tilsæt lakridspulver og salmiakpulver til kokosmælken og pisk det luftigt.
Desserten skal laves dagen før, da den bliver bedre dagen efter. Opbevar på køl indtil servering.
Anret i portionsglas og pynt med det foreslåede eller dine egne favoritting.
Jeg har serveret denne på en hverdag og derfor er der ikke pang og glitter på den, men den kan sagtens gøres mere festlig a la denne.
Er du tit i tvivl om hvilken kokosmælk du skal købe? Se evt. min anmeldelse af kokosmælk