Lækkerier,  Opskrifter

The merging of coconut, licorice and cocoa!

Det her.. det er virkelig farligt.. altså farligt godt!

Men faktisk også farligt for dit forløb, hvis du spiser striks KETO.
Hvis du er typen der trigges af fedt og sødt kan lakridspulveret sammen med den fede kokosmælk godt gøre noget skidt for dig.

Men hvis du beslutter dig for at løbe risikoen – så lover jeg dig at du vil synes det er det værd!

Der findes et utal af opskrifter der minder om denne på nettet, men fælles for dem alle – i hvert fald dem jeg har fundet – er at de er med sødestoffer og da jeg jo ikke bruger sødestoffer og undgår raffineret sukker (faktisk helst sukker generelt) har jeg lavet en version uden.

Jeg har ikke spist sukker i lang tid og det er ikke sikkert at mit gamle-kulhydratspisende jeg ville synes at lakridspulveret søder nok i denne dessert, men mit nuværende jeg synes at det er noget nær det bedste man kan servere for mig *G*

Konsistensen på denne dessert minder mest om en mousse – dog er det meget afhængig af hvilken kokosmælk du bruger. Også smagen kan variere en del alt efter hvilken kakaopulver og lakridspulver du bruger.

Jeg har testet den med flere forskellige slags kakaopulver, lakridspulver og kokosmælk før jeg fandt lige det jeg gerne ville have og mit bedste råd til dig er, at bruge det du bedst kan lide som udgangspunkt og så prøve dig frem.
Måske bliver det tyndere eller måske bliver det ikke så glat som denne mousse, men til gengæld vil du elsker smagen!

Kakao-lakrids-kokos mousse

Antal: Dessert til 4-6

Ingredienser:

  • ca. 400 g kokosmælk (den fede del der skiller fra vandet)
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 8 tsk. kakaopulver

    Pynt
  • 3 tsk. tørret brombær vendt i silver dust
  • 3 tsk. kakaonibs vendt i gold dust
  • 3 tsk. ristede kokosflager – hakket

Stil din kokosmælk i køleskabet – gerne et par dage før.

På selve dagen skiller du den fede kokosmælk fra kokosvandet og putter det i en skål.

Tilsæt lakridspulver og kakaopulver og pisk det luftigt.

Smag til og tilsæt evt. mere lakrids eller kakaopulver efter din smag.

Er du ok med sødestoffer og ikke synes den er sød nok kan du også tilsætte det.

Opbevar det på køl til desserten skal serveres.

Kort inden servering kan du vælge at pynte desserten, men den kan også fint spises som den er.
Den bliver dog ikke hverken dårligere eller grimmere af lidt pynt – så slå dig løs, hvis du har lyst!

Jeg har brugt brombær, kakaonibs og koskos – og selvfølgelig lidt glimmer og glitter..

Man er vel pyntepige *G*

Fordi denne dessert består af så enkle ingredienser er der mange der tror at den er kedelig.
Men det er en virkelig lækker og fyldig dessert – og af den grund skal der faktisk ikke ret meget til for at få mættet trangen til sødt.

Er der også gemt lidt pyntepige i dig?

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *