Dressing & Dip,  Fugl,  Gris,  Grønt,  Jul,  Opskrifter,  Salater,  Tilbehør

Grønkålssalat med røget andebryst

Den bitre smag fra grønkålen, den røgede smag fra andebrystet, den søde smag fra granatæblet, den salte smag fra baconen og den syrlige smag fra dressingen tilfredsstiller dine smagsløg og giver et fyldigt og lækkert måltid.

Salaten er på en gang både sprød, knasende og behagelig blød i munden fordi den tilføjes en lækker fed dressing.

Jeg har valgt at anrette salaten på tallerkener, men den kan selvfølgelig også bare serveres i en skål. her ville jeg dog så skære andebrystet i små firkanter og bruge bacontern frem for baconskiver.

Salaten er mættende nok til at stå alene, men kan også serveres som forret – i så fald ville jeg som minimum halvere portionen per person.

Grønkålssalat med røget andebryst

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 300 g røget andebryst
  • 200 g grønkål
  • 1 bdt persille
  • 50 g ristede hasselnødder
  • 1 granatæble
  • 12-15 skiver bacon

Skær dit andebryst i tynde skiver.

Skyl og tør grønkålen godt.

Pluk persillen, skyl den og tør den efterfølgende godt. Bland grømkål og persille godt i en skål.

Skær granatæblet op og del kerner og saft i hver deres skål.

Steg baconen lækker sprød på en pande. Bræk den i mindre stykker.

Lige inden du anretter salaten skal du vende persille og grønkål i dressingen.

Dressing
  • 9 spsk mandelolie
  • 6 spsk granatæblesaft
  • 3 tsk sennep
  • Salt
  • Peber

Blend olie, saft og sennep sammen og smag til med salt og peber

Mæt grønkålen i dressingen (vend den i dressingen til du fornemmer den ikke kan tage mere) og server eventuelle rester af dressingen ved siden af

Anretning

Læg skiftevis en bane af grønkål, andebryst og bacon.

Drys de ristede hasselnøddekerner og granatæblekerner oven på salaten.

Har du noget andebryst i overskud kan du f.eks. lave en rose af det og placere på siden af salaten.

Server med resten af dressingen og evt. syltede rødløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *