Klatkager a la Annemette
Min niece og jeg plejede at elske at spise klatkager, når jeg havde lavet risengrød til os, men det sluttede jo sidste år med min opstart på KETO og vi har begge savnet klatkagerne – meget!
Men nu har jeg fundet løsningen *G*
Da jeg for nylig lavede min version af en KETO venlig risengrød var der en rest tilbage som jeg lavede klatkager af dagen efter. Opskriften blev fundet på undervejs, så den er måske ikke så forfinet som den kunne være, men den virker – og jeg fik helt sikkert fornemmelsen af at spise klatkager.
For de der kender mine små buttede pandekager kan opskriften godt minde om, men konsistensen af klatkagerne er helt anderledes. De er meget løsere i konsistensen – ligesom klatkager er.
Klatkager
Antal: 1ca. 15 stk
Ingredienser:
- 300 g risengrød
- 2 tsk. Pofiber
- 1 spsk fløde
- 2 æg
- 1 spsk Sukrin
- 1 tsk kardemomme
- 200 g hytteost
- 2 tsk HUSK fiber (den gule)
Pisk æg, fløde, kardemomme og Sukrin godt sammen og bland med risengrøden og hytteosten. Hytteosten skal ikke blendes.
Rør herefter Pofiber og HUSK i dejen
Steg klatkagerne godt brune på panden.
Server klatkagerne med det du normalt ville servere dem med. Jeg har her serveret dem med kanelsukker, den lækre mandelsmør og lidt Sukrin Melis.
TIP
Lad klatkagerne stege godt på den første side inden du forsøger at vende dem – og lad være med at stege mere end 4 på en stor pande, da de dels flyder lidt ud og dels er svære at vende, hvis der er for mange på panden.