Alt det andet

At gøre noget godt for sig selv

Hvor tit husker du at gøre ting der er gode for dig?
Min påstand er at det gør vi alle alt for sjældent!

Jeg har i det sidste år forsøgt at gøre flere og flere ting som er gode for mig – og kun mig – helt uden tanke på andre.
Det er en skræmmende tanke – er det ikke? Det synes jeg det er..

Men som tiden går og jeg mærker at det gør noget godt for mig bliver det mindre og mindre skræmmende at se sig selv sige til og fra på de ting der er gode og mindre gode for en. Ligesom det bliver nemmere og mere naturligt at prioritere sig selv og være OK med at bruge tid – og måske endda penge på sig selv – kun sig selv!

Jeg er introvert – og måske også en smule særlig sensitiv (jaja – jeg har ikke helt accepteret det endnu!) og jeg mærker tydeligt, når jeg glemmer at passe på mig selv og huske at give mig selv alene tid.
Derfor forsøger jeg at komme ud og gå ture i skov og ved vand – alene eller sammen med min mormors hund.
Det er mental afslapning for mig og så godt helt ind i sjælen 🖤

Men desværre også tit det der er nemt at sortere fra i en travl hverdag.
Min krop og sind siger selv fra, når det bliver for meget og jeg burer mig inde med telefonen på lydløs (det er den nu altid), gardinerne rullet ned og en bog eller en serie som absolut intet kræver af mig.
Men.. det ville da være rart, hvis jeg i stedet for de her indespærringer af mig selv kunne være i stand til at mærke – og handle på det min krop fortæller mig INDEN vi kommer dertil.. så det øver jeg mig på!

En anden ting jeg øver mig på – og den øver jeg mig virkelig meget på… er at sige fra overfor ting der ikke føles gode for mig.
Både situationer og mennesker som dræner mig fremfor at give mig energi.
Som sagt er jeg introvert, men det betyder ikke at jeg ikke kan lide at være sammen med andre mennesker.
Jeg elsker at være ude blandt folk og jeg ville ikke undvære det et sekund, men det kræver bare flere kræfter af mig end det gør af andre og da jeg kun restituerer og lader op, når jeg er alene – eller sammen med meget få mennesker i mit liv, så er jeg nødt til at være opmærksom på om det er gode eller dårlige valg jeg tager.
Oven i den introverte del af mig er der den særlig sensitive del – den del af mig som opfanger alle stemninger og som reagerer på alle stemninger. Det kræver også meget af mig. Og det er særligt her at det med at sige fra kommer ind – jeg skal lære at sige fra overfor mennesker og situationer som dræner mig.

Ovenstående handler mest om mental balance, men hvis jeg ikke er opmærksom på dette manifesterer det sig prompte i fysiske ubalancer.
Jeg har altid haft spændinger i kroppen og har altid ondt et eller andet sted – eller rettere – det havde jeg.

For et års tid siden begyndte jeg at komme hos en Bowtech behandler i mit lokalområde – Skårup. Det er nok noget af det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Gamle skader i knæ og albue blev rettet op, skævheder i min krop som jeg ikke engang vidste jeg havde blev rettet op og jeg blev langt mere opmærksom på min krops signaler end jeg før har været.
Det skrider til tider stadig, når der er for mange ting på job- eller den private front, men jeg er meget mere i kontakt med mig selv end jeg tidligere har været.
Når tingene ind i mellem går for stærkt kommer jeg stadig hos ham – og den ro jeg mærker i hele kroppen – og sindet, når jeg går derfra er guld værd.

Og så er der selvfølgelig også de sundhedsmæssige aspekter af at gøre noget godt for sig selv.
For et år siden stoppede jeg med at ryge og tog de første skridt mod LCHF/KETO.

Rygningen giver sig selv – der kan ikke være nogle dårlige ting ved at holde op med at ryge!
Som jeg før har fortalt har jeg flere gange udeladt kulhydrater helt eller delvist fra min kost og det gør rigtig gode ting for mig. Jeg har flirtet med tanken om LCHF i mange år efterhånden, men.. den her last mover skal altså lige bruge noget tid på at blive overbevist HAHA!

Når du læser med her på bloggen er sandsynligheden for at du allerede kender til LCHF/KETO stor og derfor vil jeg ikke gå ind i en fortælling om dette, men blot konstatere at det har betydet virkelig meget for mit velvære i hverdagen af skifte over til denne kost.

Fra at være oppustet og træt nærmest fra jeg stod op, sove så let at en kat der hoppede ned fra sofaen i et andet lokale – bag en lukket dør – kunne vække mig og bruge mindst en time på at falde i søvn hver gang jeg lagde mig i min seng – til nu..
Nu hvor jeg så tydeligt kan mærke at min krop trives og kører som en langt mere velsmurt maskine end før, jeg snorksover fra mit hoved rammer puden (i 95% af tilfældene) – hvor jeg føler mig fri af trangen til sødt og ikke længere skal tygge for at kunne hygge
Det er ganske simpelt fantastisk!

Jeg skal stadig øve mig – hver dag, men jeg kan mærke at jeg for hver dag også bliver bedre og bedre til at mærke mig selv og til at passe på mig selv.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *