Ko,  Opskrifter

Biksemad med bearnaise

Jeg hader madspild og har derfor lavet virkelig meget biksemad i mit liv – både den helt traditionelle og noget jeg måske hellere skal kalde for ruskomsnask eller tøm-køleskabet-ret *G*
Men uanset hvad vi kalder det, så er pointen den samme – at få brugt nogle rester!

Det er det dog ikke så meget i den her opskrift, da jeg fik en pludselig lyst til biksemad og gerne ville have en rigtig biksemad – altså sådan en med kartofler.
Det går jo ikke an når man spiser KETO, så jeg måtte finde på noget andet og det blev selvfølgelig kinaradise, som jeg før har brugt det til at erstatte kartoffel med stor succes.
Jeg har før brugt kinaradise i både Flødekartofler goes chinese, Svensk pølseret og pølsemix og jeg eksperimenterer stadig med den.

Jeg har aldrig spist ketchup – eller noget der minder om dressing generelt og derfor har jeg aldrig manglet noget oven på min biksemad, men jeg kan huske at min morfar altid spiste bearnaise sauce til hans biksemad, så det skulle jeg naturligvis prøve – det kan bestemt anbefales!

Jeg har her brugt en købt bearnaise som lever op til de krav jeg stiller til min mad, men optimalt set havde jeg lavet en fra bunden og det kan du jo bare gøre, hvis du har lyst til det.

Biksemad

Antal: 2-3 personer

Ingredienser:

  • 350 g kød (jeg brugte en rest culottesteg)
  • 700 g kinaradise
  • 175 g løg
  • 50 g smør

Skyl og skræl kinaradisen. Skær den herefter ud i firkanter – ca. 1*1 cm og kog den i saltet vand i 10 min.

Ordn løget og skær også det ud i ca. 1*1 cm stykker

Sigt vandet fra kinaradiserne og lad dem dryppe godt af.

Steg løg og kinaradise i rigeligt smør på panden til de har taget godt med farve.

Imens skæres også kødet ud i ca. 1*1 cm tykkelse – eller hvad der nu passer sig til det stykke kød du har.

Når både kinaradise og løg har taget godt med farve lader du kødet varme med. Kødet er tilberedt før og skal derfor bare varmes sammen med løg og kinaradisen.

Server med f.eks. bearnaise sauce som her eller spejlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *