Blomkålsvafler
En rest sørgelig blomkål og en fløde der er ved at være for gammel.. blev til blomkålsvafler – og de er mega gode, hvis jeg selv skal sige det og det skal jeg jo *G*
Jeg kan godt lide ind i mellem at spise noget der minder om brød – eller i det mindste bare er andet end et salatblad under min mad – og her synes jeg at vafler er genialt.
Og endnu mere genialt, hvis der så tilmed kan komme både godt med fedt-protein-grønt i vaflerne – og det må vi sige der er her
Jeg savner ind i mellem fornemmelsen af et stykke lunt – eller ristet brød med smør og ost og der dur salatblade bare ikke.
Og det er altså uanset, hvor inkarneret KETO menneske jeg er – eller hvor optimistisk jeg ser på tingene.
Salatblad med smør og ost kommer aldrig i nærheden af brød+smør+ost, men her kommer vaflerne også ind og gør jobbet.
Og det bedste af det hele synes jeg faktisk er, at jeg ikke føler at jeg har spist brød – jeg føler ikke at det trigger min “Åhh jeg elsker morgenbrød fra yndlings bageren med…” vanen.
Så disse vafler er ren winwin for mig – giv dem en chance!
Nå ja – og så er de vildt nemme at lave. Kan det blive bedre?
Blomkålsvafler
Antal: 7-8 vafler
Ingredienser:
- 250 g hytteost
- 2 dl Pofiber
- 2 dl fløde
- 7 æg
- 1½ tsk salt
- en rest blomkålsmos eller blomkålsris
Tænd for dit vaffeljern.
Put alle ingredienserne i din blender eller foodprocessor og kør til du har en ensartet masse.
Put en passende mængde dej i vaffeljernet. Lad vaflerne få lang tid ellers smuldrer de fra hinanden, når du åbner jernet. De skal have mindst 5 minutter (eller til lampen lyser grønt) i mit vaffeljern.
Jeg fik ikke vejet, hvor meget blomkål jeg havde, men det er ret nemt at justere mængden, så prøv dig frem
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: