Blomkål,  Brød,  Opskrifter

Blomkålsvafler

En rest sørgelig blomkål og en fløde der er ved at være for gammel.. blev til blomkålsvafler – og de er mega gode, hvis jeg selv skal sige det og det skal jeg jo *G*

Jeg kan godt lide ind i mellem at spise noget der minder om brød – eller i det mindste bare er andet end et salatblad under min mad – og her synes jeg at vafler er genialt.
Og endnu mere genialt, hvis der så tilmed kan komme både godt med fedt-protein-grønt i vaflerne – og det må vi sige der er her

Jeg savner ind i mellem fornemmelsen af et stykke lunt – eller ristet brød med smør og ost og der dur salatblade bare ikke.
Og det er altså uanset, hvor inkarneret KETO menneske jeg er – eller hvor optimistisk jeg ser på tingene.
Salatblad med smør og ost kommer aldrig i nærheden af brød+smør+ost, men her kommer vaflerne også ind og gør jobbet.

Og det bedste af det hele synes jeg faktisk er, at jeg ikke føler at jeg har spist brød – jeg føler ikke at det trigger min “Åhh jeg elsker morgenbrød fra yndlings bageren med…” vanen.

Så disse vafler er ren winwin for mig – giv dem en chance!

Nå ja – og så er de vildt nemme at lave. Kan det blive bedre?

Blomkålsvafler

Antal: 7-8 vafler

Ingredienser:

  • 250 g hytteost
  • 2 dl Pofiber
  • 2 dl fløde
  • 7 æg
  • 1½ tsk salt
  • en rest blomkålsmos eller blomkålsris

Tænd for dit vaffeljern.

Put alle ingredienserne i din blender eller foodprocessor og kør til du har en ensartet masse.

Put en passende mængde dej i vaffeljernet. Lad vaflerne få lang tid ellers smuldrer de fra hinanden, når du åbner jernet. De skal have mindst 5 minutter (eller til lampen lyser grønt) i mit vaffeljern.

Jeg fik ikke vejet, hvor meget blomkål jeg havde, men det er ret nemt at justere mængden, så prøv dig frem

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *