Dukkah
Enhver blogger med respekt for sig selv har deres version af Dukkah på bloggen – og det gælder selvfølgelig også mig *G*
Dukkah er et mellemøstligt krydderi med en fantastisk smag og anvendelsesmulighederne er mange.
Jeg bruger det tit til at toppe salater med, som pynt eller et uventet twist på supper eller som panering. Jeg laver også ind i mellem en sød variant som jeg bruger på min chiagrød.
Faktisk er det også ret lækkert, hvis du bruger det som egypterne oprindeligt gjorde.
Vi kan selvfølgelig ikke bruge brød som de gjorde, men en Oopsie dyppet i olie og derefter i Dukkah blandingen er virkelig lækkert. Og så er det en fin lille ekstra ting på f.eks. tapas bordet
Dukkah
- 75 g valnødder
- 50 g sesamfrø
- 1 tsk stødt koriander
- 1 spsk korianderfrø
- 2 tsk salt
- 75 g mandler
Rist mandler og valnødder på en tør pande til de bliver gyldne kg du begynder at kunne dufte dem. Rod jævnligt i dem og vær opmærksom – det kan lige pludselig gå stærkt og så er de brændt på for dig
Rost sesamfrøene med det sidste minuts tid
Køl nødder og sesamfrø godt af, da du ellers kan risikere at der frigives olier, når de blendes
Bland alle ingredienserne og kør dem i en foodprocessor. Jeg plejer ikke at køre det så meget, da jeg bedst kan lide en lidt grov konsistens. Men hvis du vil bruge det til at dyppe brød i er det bedst at køre det til konsistens som groft salt.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: