Flødekartofler goes chinese
Er er noget jeg elsker, så er det mine kartofler.. kartofler på alle tænkelige måder, men mest af alle.. flødekartofler.
Det spiser jeg selvsagt ikke mere og jeg har forsøgt med forskellige slags grøntsager for at finde noget der kan hamle op med kartofler, men det er ikke lykkedes – før nu.
Kinaradise er en forholdsvis ny grøntsag i mit køkken og da jeg googler efter opskrifter med kinaradise, falder jeg over flere forskellige bud på at bruge den til at erstatte kartoflerne i forskellige retter.
Min første tanke er selvfølgelig om det mon kan erstatte kartoflerne i flødekartofler – jeg giver det et forsøg.
Og.. amen, jeg er i himlen!
Jeg vil – næsten – sværge at du ikke ville kunne gætte hvilken portion der var med hhv. kartofler og kinaradise, hvis du ikke vidste du skulle smage efter en forskel. Jeg serverede dem for nylig for et selskab på 6 og ingen af dem opdagede noget – før jeg fortalte det *G*
Jeg har leget med ingredienserne og her får du mit take på den perfekte erstatning for flødekartofler – selv tak 😉
Flødekartofler goes chinese
Antal: tilbehør til 4 personer
Ingredienser:
- 750 g. kinaradise
- 150 g. løg
- 4 fed hvidløg
- 50 g. parmesan (eller anden ost)
- 5 dl. fløde
- 100 g. cream cheese
- Muskatnød
- Salt
- Hvid peber
Tænd ovnen på 200 grader
Vask og skræl kinaradisen. Skær den i tynde skiver. Stil til side.
Ordn løget og skær det i tynde ringe. Stil til side.
Pil hvidløget og skær det i skiver. Stil til side.
Bland fløde og cream cheese i en skål og smag til med salt, hvis peber og muskatnød. Husk at væsken reduceres, så pas på med saltet.
Find et fad frem og fordel ingredienserne i lag. Start med kinaradise herefter et lag med løg og hvidløg, hæld et lag sauce udover og fortsæt på den måde til du ikke har mere tilbage.
Sæt fadet i ovnen og efter 1 time putter du osten henover og giv det yderligere 15 minutter til osten er gylden og kinaradissen mør.
Her har jeg serveret flødekartoflerne med flankesteak stegt på panden og en grøn salat – super lækkert!
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: