Blomkål,  Gris,  Opskrifter

Gris Stroganoff a la Annemette

Regn, blæst og kulde giver mig lyst til tung, varm comfortfood – og hvad er mere comfortfood-agtigt end kød i sovs med ris eller kartoffelmos til

Her bliver det så ikke med hverken ris eller kartoffelmos, men både blomkålsris og blomkålsmos gør det mere end fint ud for de andre ting – og det er sagt af en person der før kunne inhalere kartoffelmos, så meget elskede jeg det *G*

Her er kød i sovs blevet til en Gris Stroganoff, da jeg havde en rest nakkefilet der skulle bruges.
I mit barndomshjem blev der ALTID smuglet grøntsager i f.eks. en Beuf Stroganoff og det var rigtig ofte gulerødder.
Det har jeg taget med mig og selvom jeg ikke har spist gulerod i… åh gud, virkelig mange måneder og gulerod typisk ikke spises på KETO – synes jeg at det passer sig her.
De 100 g gulerødder jeg har puttet i retten her bidrager med 1 kulhydrat per person!

Jeg har før nævnt at jeg gerne spiser ting som folk ikke opfatter som værende KETO fødevarer – f.eks. frugt og her gulerod.

Der er for mig ikke nogle fødevarer der ikke er KETO. Der er fødevarer som er mere eller mindre velegnede på KETO eller fødevarer som jeg undlader at spise fordi jeg ved at de f.eks. fastholder mig i sukkertrang. Men at jeg ind i mellem vælger at spise de ikke så KETO venlige fødevarer betyder ikke, at jeg ikke spiser KETO.

Jeg er – som jeg har nævnt mange gange før – opmærksom på mit kulhydratindtag og jeg er opmærksom på, at jeg – hvis jeg f.eks. spiser frugt – spiser en mindre egnet fødevare ift. de ting vi ønsker på KETO.
Men.. det er mit valg – og det er et bevidst valg!

Hvis disse valg gav mig rigtig svært ved at holde mig fra sukker eller gav mig mange cravings – eller, oh ve oh skræk – gav mig de meget lange indre dialoger tilbage – så ville jeg ikke vælge at spise dem.
Jeg tilpasser så at sige mit indtag af fødevarer til det der passer til MIG

Jeg anbefaler dog ikke at du som helt ny i KETO verdenen eksperimenterer med dette før du har været på KETO i den helt strikse version i 4-6 uger. Efter de 4 – helst 6 uger kan du begynde at tage flere ting ind i din kost og tilpasse den efter det du ønsker at spise.

Det blev en lang smøre – jeg skriver et indlæg en dag som handler om netop dette – nu til opskriften

Gris Stroganoff a la Annemette

Antal: 6 personer + frokost

Ingredienser:

 • 500 g nakkefilet i tern
 • 200 g bacon
 • 40 g smør
 • 200 g løg
 • 100 g gulerod
 • 250 g champignon
 • 3 spsk paprika
 • 2½ dl fløde
 • 1 ds Passata (500 g hakkede tomater)
 • Salt
 • Peber

Skær din nakkefilet i tern, hvis den ikke allerede er der og masser paprikaen ind i kødet. Sæt til side.

Pil løgene og hak dem groft. Steg dem i halvdelen af smørret. De må ikke tage farve. Stil til side

Steg baconen gylden, men ikke helt sprødt og stil til side. Du må IKKE smide baconfedtet ud.

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Stil til side.

Ordn champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem i det resterende smør på en pande.

På en sauterpande bruner du kødet i baconfedtet.

Når kødet er godt brunet af tilsætter du Passata og lader det koge op.

Herefter tilsætter du fløde, champignon, bacon, løg og gulerødder og lader retten simre under låg i 30-60 min.

Server med blomkålsris som her eller den lækre blomkålsmos

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *