Blomkål,  Opskrifter

Blomkålsmos

Blomkål har aldrig været min favorit grøntsag – jeg har altid synes det smager af meget lidt og lugter lidt af prut.
Men efter jeg er begyndt at spise KETO har jeg opdaget, hvor mange ting blomkål egentlig kan bruges til. Opskrifter hvor lugten af prut kamufleres og den neutrale smag gør det den skal – nemlig at smage af ingenting og give plads til andre smage.

Der findes virkelig mange forskellige opskrifter på blomkålsmos, så hvorfor bidrage med min egen?
Tja – fordi jeg jo selvfølgelig synes at lige min er lidt bedre end de andres *G*

Jeg har prøvet forskellige opskrifter på blomkålsmos – nogle kun med cream cheese, nogle kun med smør, andre med fløde og en af ovenstående ingredienser og opskrifter med forskellige blandinger af det hele, men jeg synes de bliver meget flydende.

Om det bare er mig der gør noget forkert skal jeg lade være usagt, men nedenstående kombination synes jeg giver både god smag og konsistens.

Blomkålsmos

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 450 g. blomkål (du kan både bruge frisk og frossen blomkål)
  • 10 g. smør
  • 40 g. naturel cream cheese
  • Salt
  • Hvid peber

Del blomkålen i mindre buketter, hvis du bruger frisk blomkål.
Kog blomkålen i saltet vand til den er mør – det tager ca. 10 min. (lidt længere hvis du bruger den frosne blomkål)

Hæld blomkålen i en sigte og lad blomkålen dryppe godt af.

Put smør, cream cheese og blomkål i foodprocessoren og lad det køre til det har den ønskede konsistens.
Jeg foretrækker min lidt grov, men du kan køre den helt silkeglat i foodprocessoren. Vær opmærksom på, at jo glattere du laver mosen – jo tyndere bliver den.

Smag til med salt og hvid peber

Jeg bruger ofte hvid peber, når jeg laver mad og det er udelukkende et spørgsmål om æstetik.
Det eneste sted, hvor ’sorte pletter’ er velkomne i mine hvide/lyse opskrifter er, når de består af vanillepulver!

Hvis du ikke er vant til at bruge hvid peber skal du være lidt forsigtig med det – det er skarpere i smagen end den almindelige sorte peber.

Blomkålsmos kan bruges til mange forskellige ting.
Selv har jeg selvfølgelig brugt det i den indlysende ret – brændende kærlighed, men jeg har også ofte brugt det i sandwich, på hotdogs og som dip eller smørelse.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *