Hindbær mousse
Jeg nævnte i sidste uge at der er mange der starter på livsstilsændringer i denne tid og det kan jeg også mærke på min mail og private beskeder på SoMe
En af de ting jeg ofte får spørgsmål om er lækkerier eller hygge.
Hvordan man stadig kan hygge og spise noget lækkert, når man spiser KETO (eller generelt efter LCHF principperne)?
Mit svar er næsten altid det samme – har du brug for det?
Det er ikke for at være dum, hellig eller ondskabsfuld jeg spørger.
Jeg spørger fordi mine erfaringer fortæller mig at folk slet ikke har brug for det. Det er de færreste der efter en periode på KETO har lyst til søde ting og/eller mellemmåltider generelt.
Men vores vaner er så indgroede at vi næsten kan gå i panik over tanken om at sidde og hygge i sofaen uden at have noget at tygge på.
Vi danskere forbinder hygge med at tygge – jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men jeg har bestemt mærket det på egen krop. Og derfor tillader jeg mig at være lidt kæk og stille et modspørgsmål tilbage 🖤
Jeg er, som min faste læsere ved, en fullblown believer af bevidste valg og jeg tager ind i mellem et bevidst valg om, at jeg har lyst til noget sødt eller blødt og det kunne meget vel være denne hindbær mousse.
Den er så fin med sin lyserøde farve, friske smag af hindbær og lidt sødhed i smagen af lakrids.
Det bedste af det hele er næsten at den er uden tilsat sukker og lavet af helt naturlige ingredienser.
Hindbær mousse med et hint af lakrids
Antal: Dessert til 4-6
Ingredienser:
- ca. 400 g kokosmælk (den fede del der skiller fra vandet)
- 1 tsk. lakridspulver
- 100 g hindbær (frost eller friske)
Pynt - Kokosflager
- Kakaonibs
- Frysetørrede hindbær (hakket)
Stil din kokosmælk i køleskabet – gerne et par dage før.
På selve dagen skiller du den fede kokosmælk fra kokosvandet og putter det i en skål.
Put hindbær og lidt vand i en gryde og lad det koge op. For at få så koncentreret masse som muligt skal hindbærrene simre i 10-15 min.
Jo mindre væske du har med, jo mere luftig og lækker mousse får du.
Lad hindbærmassen køle lidt af og blend den. Passer massen gennem en sigte, så du sorterer kernerne fra.
Tilsæt lakridspulver og hindbærmasse til den fede kokos og pisk det luftigt.
Desserten kan sagtens laves dagen før – opbevar på køl indtil servering.
Anret i portionsglas og pynt med det foreslåede eller dine egne favoritting.
Jeg har serveret denne på en hverdag og derfor er der ikke pang og glitter på den, men den kan sagtens gøres mere festlig a la denne.
TIP
Ikke alle kokosmælk er gode til piskning – se evt. min anmeldelse af kokosmælk