Ko,  Opskrifter,  Sauce

Kødboller i champignonsauce

Jeg er overbevist om at I har opdaget at jeg elsker alt med lakrids, alt der minder om is og chokolade.. Men måske I også har opdaget at jeg er ret glad for champignons? Nej? *G*

Nå, men hvis I mod mine forventninger ikke skule have bemærket det, så kan jeg afsløre at jeg er ret glad for champignon – især de brune! Og jeg er også ret glad for oksekød, så hvorfor ikke kombinere dette?

Jeg lærte at elske flødesauce med champignon som teenager, men har aldrig rigtig selv lavet det, men det skal jeg da love for ændrede sig, da jeg begyndte at spise efter KETO principperne og det pludselig var helt legalt at spise flødesauce.. ja, nærmest obligatorisk for mig, da jeg jo i starten ikke brød mig om mayonnaise og endnu ikke kunne spise ret meget smør af gangen

Jeg sidder lige pt. og skriver eksamensopgave til det kursus jeg startede på i oktober og derfor er det godt med mad der mætter og ikke tager alt for længe at lave – sådan en ret er denne

Den egner sig ikke så godt til at gemme, da mængden af fløde i retten gør at den godt kan finde på at skille ved genopvarmning, så lad være med at lave mere end du skal bruge – eller spis den kold dagen efter. Jeg spiser tit både denne og mine risotto retter kolde, men det er ikke sikkert at alle synes om det jo *G*

Kødboller i champignonsauce

Antal: 4 personer

Kødboller

Ingredienser:

 • 500 g oksekød
 • 1 tsk sennepspulver
 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 2 tsk løgpulver
 • 1 tsk oregano
 • 2 æg
 • 50 g finthakket løg
 • 30 g smør
 • Salt
 • Peber

Bland alle ingredienser undtaget smørret og rør det godt sammen. Lad kødet hvile og sætte sig mens du går i gang med champignonsaucen.

Champignonsauce

Ingredienser:

 • 500 g brune champignon
 • 30 g smør
 • 2 dl oksefond
 • 5 dl fløde
 • 1 tsk sennep
 • Salt
 • Peber
 • Muskatnød

Start med at ordne dine champignon. Skær dem i gode tykke skiver eller kvarter – afhængig af, hvad du foretrækker.
Brun dem herefter godt i smørret. De må gerne blive godt gyldne, så smager de bedst.

Tilsæt oksefond, sennep og fløde og lad det koge lidt ind.

Mens du laver champignonsaucen former du kødet til ca. 25 kødboller som du steger på en pande i smørret. Når kødbollerne er færdige tilsættes de til champignonsaucen og du lader retten simre sammen i ca. 20 min

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Du kan lave denne sauce med lige nøjagtig den eller de svampe du bedst kan lide.
Vent endelig med at tilsætte salt til saucen er kogt ind – saltet fra fonden bliver kraftigere, når saucen koges ind. Jeg plejer at smage til lige inden servering.

Server med en grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *