Gris,  Grønt,  Opskrifter,  Salater,  Sauce,  Tilbehør

Julesalat i cremet ostesauce

Jeg har tit luret på de her julesalater og tænkt på hvad man mon kan gøre ved dem, men har ikke fået gjort noget ved det.
Ikke før jeg tilfældigt faldt over en beskrivelse af julesalaten hos Aarstiderne.

Som du kan læse hvis du følger linket er julesalaten lidt bitter og skal faktisk gerne have en lidt hård behandling. Så det besluttede jeg mig for at give den! *G*

Jeg har både dampet, stegt og bagt den – og tilført et ordentligt skud fedme og sødme i form at fløde- og ostesauce.
Men den smager til gengæld også helt forrygende sådan

Retten kan sagtens bruges som både tilbehør og som en hovedret i sig selv. Retten er noget tung, så vælger du at bruge den som tilbehør ville jeg servere den med et stykke magert kød. Som hovedret ville jeg servere den med en grøn salat til.

Julesalat i cremet ostesauce

Antal: 2-4 personer

Ingredienser:

  • 2 store julesalater eller 4 små
  • 4 skiver god skinke
  • 2½ dl fløde
  • 100 g Parmigiano-Reggiano
  • 1 fed presset hvidløg
  • Smør til stegning
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød

Tænd ovnen på 175 grader

Skyl salaten godt og fjern det yderste blad, hvis det ikke er pænt. Skær det nederste af roden af.
Skær julesalaten i halve, hvis du har fundet nogle gode store salater og damp dem i 5 min.

Når de er færdige skal du bruge et rent viskestykke eller et stykke ostelærred til at duppe dem godt tørre. Du må gerne presse forsigtigt på dem, så du får lidt væde ud af dem.

Varm en pande godt op og put smør på. Steg julesalaten godt gyldne på snitfladen. Lad dem herefter køle af til stuetemperatur – i mens laver du saucen.

Put hvidløget på panden og sauter kort inden du hælder fløden på.
Kog fløden op og lad den efterfølgende simre godt i 5-10 minutter til den tykner lidt.
Tilsæt 2/3 af osten og rør rundt til osten er smeltet.
Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.

Skær skinken så den passer til dine julesalater og rul hver af de 4 stykker salat ind i skinken.

Put lidt sauce i bunden af et fad og læg julesalaten oven på.

Hæld herefter resten af saucen over julesalaten og put i ovnen.

Bag julesalaten i 20-30 minutter eller til osten er godt gylden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *