Kiks med forårsløg og rosmarin
For en del år siden fik jeg nogle mega lækre kiks-agtige stykker brød til en suppe på en restaurant på Sjælland.
Disse er et forsøg på at efterligne dem – og et ganske hæderligt forsøg, hvis jeg selv skal sige det *G*
Jeg har kun selv spist dem til suppe, men vil tro at de fint kan spises som de er med lidt smør på eller endda skæres ud i mindre stykker og bruges som knas i en salat. På brunchbordet eller ostebordet ville de helt sikkert også gøre sig godt.
Kiks med forårsløg og rosmarin
Antal: 24
Ingredienser:
- 175 g mandelmel
- 1 tsk salt
- 60 g creme fraiche
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 kviste frisk rosmarin (bladene herfra)
Tænd ovnen på 125 grader
Bland alt i en skål og ælt det godt sammen med hænderne
Rul det ud mellem 2 stykker bagepapir i ca. 25*25 cm
Skær dejen ud i 6 stykker på den ene led og 4 stykker på den anden led, men lad være med at skille kiksene ad
Placer pladen midt i ovnen, hvis din ovn ligesom min bager ujævnt
Bag kiksene i 45 min
Tag pladen ud, skil kiksene ad og vend dem
Bag i ca. 20 min mere
Lad kiksene køle af på en rist
Opbevares i en lufttæt beholder
Mine smagte fint og var stadig sprøde efter 14 dage