Blomkål,  Fugl,  Grønt,  Opskrifter,  Tilbehør

Risotto med svampe

Risotto er en af mine livretter og en af de retter som jeg ikke troede på ville kunne være værd at spise uden dejlige hvide risotto ris – og endnu en gang tog jeg grueligt fejl!

Jeg lavede denne risotto i min pre KETO med vin periode og derfor er der ikke tilsat vin, men det kan sagtens lade sig gøre og det vil bestemt ikke gøre retten dårligere. Vær dog opmærksom på at vin indeholder en del kulhydrater og derfor skal du indregne dette i dit daglige kulhydratindtag. Tilsætter du vin kan det tilsættes samtidig med kyllingefonden.

Opskriften er her beregnet som et hovedmåltid, men hvis man hellere vil have risottoen som tilbehør kan kyllingen bare udelades.

Risotto med svampe

Antal: Hovedret til 4 personer

Ingredienser:

  • 450 g blomkål
  • 2 dl fløde
  • 100 g revet Parmigiano Reggiano
  • 400 g champignon
  • 1 dl kyllingefond
  • 250 g kyllingebryst
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 20 g smør (til kyllingen)
  • 75 g løg
  • Salt
  • Peber

Pil løg + hvidløg og skær begge dele fint ud. Sauter ved middelvarme i 25 g smør. Stil til side.

I en anden pande steges champignonerne godt gyldne i de sidste 25 g smør.

Skyl blomkålen og riv den til blomkålsris. Stil til side.

Skær kyllingen i tern og drys med salt og peber. Lynsteg dem herefter i de sidste 20 g smør, så de får farve. Genbrug panden fra løg og hvidløg.
Skru ned på middelvarme og tilsæt kyllingefond, blomkålsrisene, løgblandingen og champignon. Lad det simre til blomkålen er mør.

Skru helt ned for blusset og rør den revet ost og fløden i. Lad det simre i et par minutter, så retten er varm og server straks.

Pynt evt. med lidt ekstra ost.


En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *