Dressing & Dip,  Fra havet,  Opskrifter

Rejesalat a la Annemette

Jeg havde forleden lidt forskellige rester i køleskabet der skulle bruges og da jeg samtidig havde købt et lækkert stykke laks hos fiskehandleren blev det til en rejesalat.
Jeg har aldrig i mit liv købt eller spist en rejesalat, men det var åbenbart det mine ingredienser blev til og jeg synes den blev så lækker at jeg vil dele den med jer

Det er bestemt ikke alle mine måltider der har været spændende eller blogværdige i denne uge, men jeg lever heller ikke for at spise – jeg spiser for at leve.
Og det er ind i mellem vigtigt at huske sig selv på, når man stresser og føler sig uforstående overfor, hvorfor alle andre spiser så lækker mad HVER dag, når man selv ikke engang orker at lave mad hver dag.. og da slet ikke lækker, blogværdig mad…

Men bare rolig – det er bestemt ikke blogværdige måltider hos bloggere hver dag *G*
Jeg benytter mig rigtig gerne af “smid mad i en gryde og spis i flere dage” princippet – også tit kaldet kødsauce eller ruskomsnusk og food prepping generelt – nem mad er god mad!

Jeg har aldrig spist ret meget fisk, men efter jeg har lagt rugbrød (og brød generelt) på hylden er det som om jeg har skulle tænke i nye baner og nu er både salater og fisk/skaldyr tit en del af mine måltider.

Rejesalaten er her puttet oven på varmrøget laks, som er igen er lagt oven på et grønt spinat brød – et super lækkert og mættende måltid.
Du kan dog bruge hvad som helst under – jeg forestiller mig at en grøn salat nedenunder også ville være rigtig lækkert.

Jeg har altid forbundet laks med de tarvelige stykker du kan få i Netto til 10 kr. stykket og som virkelig ikke smager godt uanset om du forsøger at gemme den grimme smag i citron, krydderurter og sennepsdressing!

Så hvis det også er, hvad du forbinder med laks, så gør dig selv en tjeneste og gå til fiskehandleren og bed om et godt stykke lask – rigtig gerne fra en færøsk laks. Færøsk laks er opdrættet uden antibiotika og GMO.

Rejesalat a la Annemette

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 2 spsk. god mayo
  • 100 g. slikasparges
  • 2 store håndfulde persille
  • 1 lille håndfuld citronmelisse blade
  • 100 g. store rejer
  • ½ tsk. sennep
  • Salt
  • Hvid peber
  • Citronsaft

Dræn rejer og asparges godt.

Skyl og ordn persille og citronmelisse bladene. Tør dem godt.

Skær asparges i ca. 2 cm stykker.

Hak persille og citronmelisse groft.

Bland mayo og sennep og put herefter asparges, rejer, og de to krydderurter sammen i en skål. Gem evt. lidt af rejerne til pynt.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Spis det som jeg har gjort her med laks og brød – eller spis det oven på en grøn salat.

Pynt gerne med lidt citron og citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *