Opskrifter,  Tilbehør

Lækre syltede og lyserøde rødløg

Jeg har aldrig været kræsen – der er bare virkelig mange ting jeg ikke har spist.. opdager jeg efter at have spist KETO i et par år *G*

Jeg har aldrig spist dressinger og lign., altså virkelig som i aldrig – ikke engang noget så folkekært som ketchup.
Jeg har aldrig spist nogle syrnede produkter og jeg har aldrig spist mælkeprodukter – udover en almindelig mellemlagret ost.
Jeg har aldrig spist alle de der lækre toppings, som folk har puttet oven på deres mad.
Og alt med eddike eller syrlig smag var bare ikke mig – troede jeg.
Ligesom jeg heller ikke spiste mayo, bacon eller smør.. Men det har bestemt ændret sig! I dag elsker jeg f.eks. baconmayo 🖤

Nææ – jeg var fint tilfreds med min rugbrødsmad med spegepølse, mine pomfritter uden dyppelse og mine cerealier med så lidt mælk at de næsten var tørre *G*

Det er egentlig ikke fordi jeg som sådan ikke kunne lide tingene.. Jeg vidste i hvert fald ikke at jeg ikke kunne lide dem, for de fleste ting har jeg aldrig smagt. Men det var bare aldrig en del af det jeg spiste og jeg savnede det ikke.
Men jeg skal da love for at min verden er blevet åbnet op for mange ting efter jeg er begyndt at spise KETO.
Det er faktisk lidt skægt, da mange jo tror at KETO er enormt ensformig og kedelig kost.
Det behøver det bestemt ikke være!

Nå, men een af de ting som jeg nu spiser og som jeg spiser rigtig tit er rødløg. Syltede rødløg er en af de ting jeg foodprepper og har i køleskabet, så jeg altid kan toppe min mad af med det, hvis jeg lyster.

Da jeg ikke havde den store erfaring med syltning første gang jeg skulle prøve det brugte jeg opskriften fra Jane Faerber. Jeg har ikke set nogen grund til at ændre i hverken ingredienser eller fremgangsmåde. Den oprindelige opskrift kan findes her.

Jeg bruger rødløg oven på ostemadder, i burgere, salater, men der er med garanti mange flere anvendelsesmuligheder.

Bruger du syltede rødløg – og i så fald, hvordan?

Syltede rødløg

Ingredienser:

  • 2 rødløg
  • 1½-2 dl eddike (den klare)
  • 2 tsk sødning
  • 2 tsk salt
  • 10 sorte peberkorn

Snit rødløgene fint. Jeg brugte et mandolinjern

Bland eddike, salt og sødning og rør godt til det er opløst.

Skold dit glas før du putter først løgene og derefter væsken i.

Løgene ændrer både konsistens, smag og farve jo længere de står i eddiken, men så længe de er dækket af lage og dufter fint kan de holde sig virkelig længe.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *