Chokolade,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Ragusa a la Annemette

Butikkerne bugner lige nu med de forskellige varianter af Ragusa – den normale, den mørke og blondie udgaven.
Jeg plejede at forkæle mig selv med blondie udgaven ind i mellem, da jeg stadig spiste (mange) kulhydrater

Det er sjovt som man pludselig får øjnene op for, hvor mange af de ting man bare hev ned fra hylderne i butikkerne før, at man selv kan lave.

Det er måske bare mig?
Men jeg synes det er sjovt at prøve at finde på alternativer til ting man enten virkelig godt kan lide, savner på denne livsstil eller.. ja, bare er en udfordring at lave.
Jeg har i hvert fald en hel notesbog fuld med ideer til hvad jeg kan prøve at lave.. og bliver næsten altid inspireret til nye ting, når jeg er ude og handle, så jeg løber ikke tør for ideer foreløbig *G*

Ragusa a la Annemette

Ingredienser:

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 100 g nougat
  • 150 g chokolade (85%)

Tænd ovnen på 150 grader varmluft

Put hasselnødderne på en plade med bagepapir og put dem i ovnen i 10-15 min. Når skallen på hasselnødderne begynder at krakelere og du kan dufte nødderne er de færdige.

Find et rent viskestykke, ostelærred eller lignende frem og gnid hasselnødderne i dette, når de kommer ud af ovnen. På denne måde får du en stor del af skallen af dem.

Smelt nougaten forsigtigt i mikroovn eller over vandbad.

Bland hasselnødder og nougat og fordel det i de forme du vil bruge.

Sæt massen på køl i 1 times tid.

Skær massen ud i stænger eller firkanter alt efter, hvad du ønsker.

Smelt chokoladen og fordel den på dine ragusaer.

Jeg valgt at overtrække det hele, men hvis du vil have dem mere tro mod den oprindelige version er det kun top og bund der skal overtrækkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *