Grønt,  Tilbehør

Asparagus Parmigiano-Reggiano

Eller på dansk – grillede asparges med parmesan.

Asparges er en af mine ynglings grøntsager og jeg er altid på udkig efter nye måder at spise dem på – nye retter at bruge dem i. Her faldt jeg over en variant som jeg aldrig har mødt – jeg ved det.. sikkert so last mover igen!

Jeg har set forskellige opskrifter rundt omkring på nettet og har valgt at lade dem inspirere mig til at lave det som jeg synes passer bedst til mine smagsløg og min måde at spise på.

Jeg har valgt at bruge den ægte parmesan i retten her, da jeg synes den bidrager med mere og bedre smag end den billigere Grana Padano. Men du vælger selvfølgelig den parmesan ost du bedst kan lide.

Retten her kan både serveres som en enkel forret eller som tilbehør til forskelligt kød. Jeg bruger den ofte som forret, men kan også godt lide at spise den til et godt stykke rødt kød.

Asparagus Parmigiano-Reggiano

Antal: 2-4 personer

Ingredienser:

  • 2 bdt. friske grønne asparges
  • 100 g brunet smør
  • 100 g parmesan

Bræk det nederste af aspargesene af – den brækker selv der, hvor den skifter mellem at være kedelig/trevlet og frisk.

Kog aspargesene i kogende vand i 5 minutter – dryp dem godt af

Brun dit smør.

Riv parmesan fint

Læg aspargesene i lag et ovnfast fad og hæld skiftevis lidt af den brune smør over og drys lidt parmesan over.

Bag dem i ovnen i ca. 10 min – eller til osten er godt gylden.

Kender du begrebet asparges tis?
Jeg ved godt det er noget lidt mærkeligt noget at tale om, men jeg har tit undret mig over, hvorfor ens tis lugter så fælt efter at have spist asparges og når jeg har talt med folk om det, så ved folk enten lige præcis, hvad jeg snakker om og ellers kigger de på mig som om jeg er faldet ned fra månen *G*
Jeg hørte for noget tid siden i NOVA at de talte om asparges tis og der er åbenbart forskel på om folk kan lugte det eller ej.

Ens urin lugter af asparges fordi de indeholder svovlforbindelsen asparagus-syre som er vandopløsende og som dermed udskilles med vores urin.
Det er genetisk bestemt hvem der kan lugte det og ikke lugte det, så du er ikke underlig fordi du enten kan eller ikke kan – højst lidt heldig, hvis du ikke kan lugte det HAHA

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *