Syltede asparges uden sukker
Lige om snart starter den korte asparges sæsonen og derfor får I i dag opskriften på syltede asparges uden sukker
Sæsonen for de friske danske asparges er så kort at vi næsten er nødt til at sørge for at forlænge den lidt med syltede asparges
Jeg har i den her opskrift på syltede asparges valgt at strimle dem, men du kan sagtens skære dem i stykker og sylte dem sådan, hvis du foretrækker det
Jeg har valgt den her måde fordi jeg bruger mine asparges næsten lige som jeg bruger de syltede rødløg – på sandwiches og lign.
De syltede asparges kan også bruges til f.eks. tapas, i salater eller som luksus surt a la asier.
Syltede asparges uden sukker
Antal: 350 ml glas
Ingredienser:
- 1 bdt hvide asparges
- 3 dl eddike
- 3 tsk sødning (brug din favorit)
- 3 tsk salt
- 15 sorte peberkorn
- laurbærblad
Skyl og skræl aspargsene
Skær dem ud i stykker af et par cm eller skær dem i strimler med din skræller eller på et mandolinjern
Bland eddike, salt og sødning godt – sørg for at salt og sødningen er opløst
Bland peberkorn og laubærblad i
Put aspargesene i et rengjort og lufttæt glas og hæld eddikeblandingen over
Opbevar på køl – de kan holde sig i måneder i køleskabet