Chokolade,  Lækkerier,  Opskrifter,  Påske

Påskeæg med nougatknas og marcipan

Disse påskeæg er virkelig gode og er bestemt af den mere KETO-venlige slags 🖤

Jeg har lavet dem af den næsten afhængighedsskabende nougat og mega lækre marcipan.

Vi kommer jo ikke uden om at der er kulhydrater i dem, men mængden er så forsvindende lille ift. at spise et af de købte påskeæg.
Og helt ærligt – hvis jeg ikke tænkte på kulhydrater, så ville jeg stadig vælge dem her, så lækre er de!

Du kan vælge at lave den lidt avancerede udgave som jeg har gjort eller vælge at lave dem som en almindelig fyldt chokolade.

Jeg har brugt farvet kakaosmør i min chokoladeform før pyntning.
Da der findes et utal af typer og fremgangsmåder gør du bare som du plejer – eller følger producentens angivelser.

Du kan også undlade at pynte dem, så de står som blanke påskeæg – det er også vildt flot. Eller vælge at pynte dem med glimmer og glitter, når de er færdige.
De smager fantastisk uanset hvad du vælger

Påskeæg med nougatknas og marcipan

Antal: 6 hele (12 halve)

Ingredienser:

  • 50 g marcipan
  • 75 g nougat
  • 10 g ristede hasselnødder
  • 300 g chokolade 85% (du bruger reelt ca. 50 g til skallerne)

Lav 6 små æg af marcipanen ved at rulle en klump marcipan til en kugle (eller 12 hvis du laver halve æg – følg denne fremgangsmåde)
Når du har en fin rund kugle tager du den mellem dine håndflader og ruller den forsigtigt mellem håndfladerne. Dette gøres mens du kun lægger pres på den nederste del af dine håndflader og lader den øverste del af dine håndflader være åbne.

Halver dine små marcipan æg med en skarp kniv, så de ikke ændrer form

Hak dine hasselnødder fint

Smelt nougaten forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen og rør de hakkede nødder i.
Nougaten må ikke være mere end 34 grader varm, da du ellers risikerer at smelte dine chokoladeskaller.

Nu skal vi til temperering af chokoladen

Tempereret chokolade
  • 300 g chokolade 70-85 %
  • 30 g kakaosmør (kan udelades)

Hak al chokoladen fint.

Del chokoladen i 2 skåle med hhv. 100 g og 200 g.

Smelt de 200 g chokolade og kakaosmør i en skål i mikroovnen. Kør det max 30 sek af gangen, tag det ud og rør rundt. Husk at måle temperaturen. Chokoladen er klar, når den er ca. 50 grader

Bland lidt af den hakkede, men ikke smeltede chokolade i blandingen lidt efter lidt og lad det smelte i blandingen. Når chokoladen når ca. 34 grader kan den ikke længere smelte det chokolade du tilfører og derfor skal du nu være lidt tålmodig mens chokoladen køler forsigtigt ned til ca. 31-32 grader.

Husk at røre godt i chokoladen undervejs.

Du kommer ikke til at bruge al chokoladen – langt fra, men jo mindre chokolade du tempererer, jo svære er det. Derfor tempererer jeg aldrig under 300 g – faktisk helst 500 g af gangen. Jeg bruger det overskydende chokolade i kager eller lign., men det kan sagtens tempereres igen, hvis du vil det.

Støbning af skaller

Fyld dine forme med chokolade – sørg for at siderne er helt dækket.
Vend chokoladeformen på hovedet og ryst eller bank overskydende chokolade ud af formen. Skrab formen, så der ikke sidder chokolade tilbage på formen. Det gør det svært at få chokoladerne ud, når de er fyldt.
Du skal arbejde lidt hurtigt her, da du har med tempereret chokolade at gøre – det stivner forholdsvis hurtigt.

Lad chokoladen stivne i formen. Stil evt. din form på køl i 5 min, hvis du er utålmodig.

Sådan fylder du dine påskeæg

Start med at putte lidt af den smeltede nougatblanding i hvert æg.
Herefter putter du et halvt af dine små marcipan æg i hver hul. Pres marcipanen godt ned, så der kommer nougat op omkring marcipanen.

Hvis du har puttet for lidt nougat i hullerne skal der efterfyldes.
Har du puttet for meget nougat i vil det flyde ud over kanten og du skal skrabe den overskydende nougat af formen.
Brug samme fremgangsmåde som når du skraber overskydende chokolade af formen.

Lad nougaten lige nøjagtig sætte sig uden at blive helt hård og vend herefter forsigtigt formen på hovedet. Har du har lavet en god temperering falder chokoladerne ud af sig selv. Hvis de ikke bare popper ud kan du forsigtigt banke bag på formen og så skulle de gerne komme ud.

Sæt 2 halve æg sammen så de danner et helt æg. Pres med et jævnt pres på hele ægget.

Har din nougat nået at sætte sig helt kan du smøre en lille bitte smule af den smeltede chokolade på den ene flade og på den måde få dem til at hæfte sig til hinanden.

For at få en flot samling af påskeæggene er det vigtigt at du er præcis med fyldning og afskrabning af chokoladeformen. Ujævnheder vil ses tydeligt ved samling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *