Opskrifter,  Salater,  Tilbehør

Broccolisalat

Denne broccolisalat er virkelig lækker – fyldt med fedt, proteiner og lækkert grønt.

Broccoli er jo super sundt og er kendt for at være den grøntsag der indeholder flest kræfthæmmende stoffer. Desuden er broccoli smækfyldt med, især C-vitamin, men du finder også både A, B, E og K-vitaminer foruden jern, calcium, fosfor, magnesium og folsyre.
Desuden har broccoli også et højt indhold af folat, som virker forebyggende på hjertesygdomme.

Så hvis du var i tvivl om, hvorfor du skulle spise denne lækre grøntsag – så ved du nu hvorfor

Her akkompagneres broccolien endda med masser af lækker fedt og protein.
Skulle du mod forventning mangle flere grunde til at lave denne lækre salat, så kan jeg da lige nævne at det til med er nemt og hurtigt.
Winwin!

Jeg plejer at spise broccoli salaten som tilbehør, men tilføjer du lidt mere mayonnaise og bacon kan den sagtens stå alene som f.eks. frokost.

Jeg har spist salaten til det meste kød – dog er jeg især glad for det sammen med rødt kød.. måske er det bare fordi jeg generelt er ret glad for rødt kød?
Især kombinationen af rødt kød og bacon har jeg lært at elske højt.

Hvilket jo faktisk er lidt skørt eftersom jeg ikke brød mig ret meget om bacon for et år siden – faktisk så lidt at jeg tit gav det væk til min niece, hvis jeg fik noget mad, hvor det kunne pilles af..

Vi må vidst hellere på den broccolisalat på bordet før jeg for alvor kommer i gang med snakken om alle de ting jeg ikke spiste før min KETO tid – det er nemlig ikke så lidt *G*

Broccolisalat

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g broccoli
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 150 g bacon
  • ½ tsk. sennep
  • 100 g mayonnaise
  • 1 tsk. løgpulver – eller granulat
  • 1 tsk. baconfedt
  • Salt
  • Peber

Skyl broccolien og bræk den i mindre buketter.

Sæt en gryde over med vand og lad det koge – gerne boblekoge. Tag gryden at blusset og put broccolien i. Lad den være deri et par minutter – den skal kun lige have fået sin flotte grønne farve.
Tag broccolien op af det varme vand og skyl den med koldt vand for at stoppe kogningen. Lad den herefter dryppe godt af.

Tørrist solsikkekernerne til de popper og du begynder at kunne dufte dem. Lad dem køle af.

Steg bacon. Gem 1 tsk. baconfedt. Lad bacon og fedt køle af.

I en skål blander du mayonnaise, sennep, løgpulver og baconfedt. Smag til med salt og peber.

Bland det afkølede broccoli, bacon og solsikkekerner og vend mayonnaiseblandingen i.

Det er vigtigt at du lader broccolien dryppe rigtig godt af, da den ellers vil gøre mayonnaiseblandingen for tynd. Desuden vil mayonnaiseblandingen have svært ved at sætte fast på et fugtigt broccoli.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *