Alt det andet,  Jul

Min mad-uge i billeder

Jeg har spist virkelig meget orange mad i den her uge..
Og jeg har arbejdet virkelig meget med sukker for en der ikke spiser sukker..
En virkelig mærkelig uge *G*

Forklaringen ligger i at jeg havde et græskar der skulle bruges og sådan et giver virkelig meget mos og puré til een person…
Derudover lavede jeg en portion svensk pølseret til weekenden, da jeg på forhånd vidste at jeg ikke ville få lavet noget mad der.
Så hvis en mad uge kan have en farve – så er det altså orange i den her uge!

Sukker.. jo altså!
Som jeg har nævnt flere gange her på bloggen, så er mit højdepunkt i december måned den weekend som vi i familien har dedikeret til at bage småkager og lave konfekt.
Jeg elsker at bage og jeg elsker at lave konfekt – konfekten er dog efterhånden blevet skiftet ud med fyldte chokolader med alverdens fyld.
Det er som regel 3 generationer eller mere der deltager i denne weekend – i år er som bekendt anderledes på alle punkter og derfor var det kun 2 generationer der deltog.

Sidste år bagte jeg både almindelige småkager og småkager uden sukker, men jeg synes ikke at kvaliteten af dem uden sukker var god nok og jeg har ikke haft tid til at eksperimenter med at ændre på opskriften eller finde på nogle nye selv.
Så i år blev det kun til traditionelle julesmåkager som resten af familien kan spise. Jeg ved på forhånd at jeg skal have et par kokoskranse og en enkelt mandelsmåkage i juledagene – og de bliver indtaget med god samvittighed.
Bevidste valg er gode valg!
I år blev min søster og jeg enige om at vi skulle begrænse antallet af småkager, men den beslutning var min mor ikke enig i og vi endte derfor med at bage 6 forskellige slags *G*

Hvad fyldte chokolader angår.. så gik det lidt over gevind *G*
Vi gik fra at jeg sagde at jeg bare gerne lige ville lave de mest almindelige slags og min søster der sagde at hun faktisk slet ikke vidste om hun gad lave nogle til at vi søndag aften tilsammen havde produceret 600 fyldte chokolader! GISP
Nå, men… der kommer da i hvert fald ikke til at mangle fyldte chokolader i den her familie i december 2020!
Jeg har forsøgt at gøre mine fyldte chokolader så tro mod tanken bag LCHF (KETO) som muligt, men der er jo altså sukker i den chokolade der danner skallen – og det går nok!
Jeg har vejet og regnet mig frem til at der går lige knap 4 gram chokolade til hver fyldt form. Det er ingenting i det store billede – medmindre du selvfølgelig spiser mange stykker om dagen, men.. det er jo op til dig og dit bevidste valg!

Men det var jo slet ikke juletraditioner eller fyldte chokolader at det her skulle handle om, men hvad jeg har spist i den her uge. Jeg har ikke været for god til at tage billeder, så billederne vil ikke danne et retvisende billede af, hvor orange min uge har været.. Men jeg har mindst indtaget et orange måltid om dagen *G*

Alle ovenstående måltider består af forskellige mix af græskar puré (eller mos) – røget and – syltede rødløg – bacon – granatæblekerner – granatæblekerne dressing – bløde løg – grønkål – persille – brunet smør – enkelte af dem er tilføjet stegt kyllingebryst også
Det smagte fantastisk!

Lakrids is med lidt frysetørrede hindbær
Klatkager med kanel sukker af kanel og Sukrin
Bacon – avokado – spejl æg og små buttede pandekager med Fiber sirup fra Sukrin
Den lækreste færøske laks fra fiskemanden – bacon – røræg – agurk – rød peber og te med kokosolie til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *