Fødselsdags boller
Jeg har serveret disse for dagens – KETO spisende – gæster og havde købt almindeligt brød til de andre.
Men ved I hvad?
Lige præcis – godt gættet *G* De ikke-KETO spisende gæster kunne også rigtig godt lide KETO brødet
Jeg er blevet fejret af den nærmeste familie – det er slet ikke så slemt at blive ældre..
Ej, hånden på hjertet – jeg har faktisk aldrig været alders-forskrækket. Det er jo for pokker bare et tal *G*
Nu vil jeg gå ud i den virkelige verden og nyde resten af det gode vejr, men I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.
Fødselsdags boller
Antal: 12 boller
Ingredienser:
- 300 g hytteost
- 8 æg
- 50 g smør
- 100 g mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2-1 tsk. salt
- 50 g chiafrø
- 50 g hørfrø
- 60 g Pofiber
- 30 g Gul HUSK
Tænd ovnen på 200 grader
Blend æg, hytteost og smør til en ensartet masse. Jeg plejer at bruge en foodprocessor, men hvis du har en god stavblender, kan den også sagtens klare det.
Bland de tørre dele godt sammen i en anden skål – mandelmel, Pofiber, HUSK, bagepulver, salt, chiafrø og hørfrø.
Put den tørre blanding i den våde og rør det godt sammen.
Lad dejen hvile i 5 min, så den bliver formbar.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Jeg putter altid olie på hænder og bord for at dejen ikke hænger fast, men disse er virkelig nemme at forme – og kan næsten formes som almindelige boller.
Smør bollerne med smeltet smør, hvis du gerne vil have de tager lidt farve – hvis du kun bruger olie bliver de lidt fesne at se på.
Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min.
Køl af på en rist
8 kommentarer
Pernille
Hej Annemette.
Jeg har prøvet din opskrift til morges – ikke fordi jeg skulle have gæster men som et alternativ til frokostbollerne fra butikkerne og nøj hvor blev de gode glæder mig allerede til frokost
Jeg tænker at jeg vil fryse dem ned så jeg har til madpakken en anden dag. Har du prøvet at fryse dine og er de lige så gode optøet som nybagt?
Kh Pernille
AnnemetteEngell
Hej Pernille
Tak for din besked
Er glad for at du kan lide dem – jeg synes jo også selv at de er ret gode *G*
Når jeg laver en portion laver jeg netop til fryseren – det er ikke så tit jeg spiser brød, men det er rart at kunne tage en bolle eller to op af fryseren ind i mellem. Jeg synes de er lige så gode efter frysning.
De kan lunes i ovnen eller på en brødrister, så er de næsten som nybagte igen
Pingback:
Pingback:
Lena Agerbak Madsen
Hej Annemette. Jeg ville ønske, jeg kunne sende dig billeder af mine flotte boller. De er rasende gode
Jeg fik 16 stk ud af portionen. Den støretse passede mig bedre.
Det var helt tilfældigt, jeg så opskriften. Havde søgt på fiberbrød og så din anmeldelse. Så det blev din opskrift i stedet. Tak for tilfældet
God weekend og påske.
Lena
AnnemetteEngell
Hej Lena
Tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive – elsker at læse jeres beskeder ❤️
Er glad for at bollerne faldt i god jord – jeg synes også selv de er ret gode! Og dine blev jo bare endnu mere KETO-venlige af at blive til 16 stk.
Hvis du er på Instagram må du meget gerne dele dine billeder derinde og tagge mig – ville elske at se dem
Fortsat god weekend – og påske til dig også
KH Annemette
Lena Agerbak Madsen
Hej igen. Jeg er desværre ikke kommet til Instagram endnu
Jeg har prøvet via FRIDA at regne energien ud på bollerne, og med 16 stk ser det sådan ud pr bolle:
Kulhyd.- 2,6
Fedt – 15,6
Kcal.- 131,3
Og det er da “fed keto”
AnnemetteEngell
Ja det er så – og ikke at forglemme at der også er godt med protein i dem 🙂