Fugl,  Opskrifter

Græskar puré med røget andebryst

Jeg har ofte lavet græskar mos (og puré), men det gik op for mig forleden at jeg ikke har delt en opskrift her på bloggen.
Jeg havde et røget andebryst som jeg ville bruge noget af til en salat, men derudover kunne jeg godt tænke mig det sammen med noget der også var lidt tungere og mere mættende. Og deraf kom ideen med at kombinere den søde græskar puré med det røgede kød.

Det smagte fantastisk!

Og det var super hyggeligt at lave noget der – måske – er lidt finere end det man laver til sig selv på en almindelig hverdag.

I dag vil jeg dele opskriften med puré lavet af hokkaido græskar og fortælle, hvordan jeg valgte at kombinere det med sure, søde, røgede og salte elementer.
Lad os starte med opskriften

Puré af hokkaido græskar

Antal: 4-6 personer

Ingredienser:

  • 1 hokkaido græskar (ca. 900 g)
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 dl fløde
  • 1 klat smør – ca. 10-20 g
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft

Har du købt et økologisk græskar behøver du ikke fjerne skrællen. Vask græskarret og kig om der er noget på skrællen du synes skal fjernes – fjern det.

Fjern indmaden i græskarret og skær det ud i grove stykker.

Ordn hvidløget og skær det over i halve.

Ordn løget og skær det ud i kvarter.

Bland olien med lidt salt og peber og vend græskar, løg og hvidløg i olien og put det i et ovnfast fad.

Stil fadet i ovnen i ca. 40 min. Rod lidt rundt i det ind i mellem, så græskarret ikke tager farve.

Tjek om græskarret er godt mørt efter de 40 min – giv det evt. lidt mere, hvis det ikke er mørt. (det skal være helt blødt)

Put grøntsagerne i en blender og blend. Tilsæt fløde og smør lidt af gangen til pureen har den ønskede konsistens. En pure skal være uden klumper og være glat som en barnenumse.

Smag til med salt, peber og citronsaft

Anretning

Antal: Forret til 4 personer

Ingredienser:

  • 20 skiver røget andebryst i tynde skiver(ca. 100 g)
  • 4-8 skiver stegt bacon
  • Syltede rødløg
  • Bløde løg
  • Frysetørrede hindbær
  • Frysetørrede blåbær
  • Hokkaido puré
  • Brunet smør

Start med at putte en god klat puré på tallerkenen og træk den ud i den ønskede form. Gør det i én bevægelse, så bliver resultatet pænest

Knæk baconen i mindre stykker og anret skiftevis bacon og andebryst på pureen.

Placer at par ringe af både bløde løg og syltede løg oven på.

Herefter placerer du et par hindbær og blåbær på retten.

Hvis du har mere bacon i overskud kan du knuse det og drysse ud over anretningen.

Afslut med at dryppe brunet smør på.

Anret gerne lidt af de forskellige toppings på tallerkenen også

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *