Nutella a la Annemette – også kaldet Nødtella!
I dag er det International Nutella dag! 🖤
Dagen er opfundet af den amerikanske blogger Sara Rosso i 2007 og siden da har Nutella fans verden over fejret denne dag.
I 2015 overtog Ferrero dagen officielt og har siden delt opskrifter og inspiration til andre Nutella elskere. Du kan finde en masse om Nutella Day på deres website.
Jeg spiser selvfølgelig også nutella – eller jeg foretrækker at kalde min version for Nødtella, da den første ingrediens på ingredienslisten rent faktisk er hasselnødder modsat Nutellas ingrediensliste.
Faktisk indeholder Nutella kun 13 % hasselnødder – det synes jeg er lidt skræmmende, når nu det markedsføres som værende den ægte smag af hasselnødder og chokolade..
Men det ændrer ikke på at jeg gerne vil være med til at støtte op om fejringen af kombinationen af hasselnødder og chokolade for det er en fantastisk spise!
Jeg fejrer den bare ved at vise at der findes andre og sundere alternativer som du kan lave mindst lige så lækre ting med
Her er min opskrift på den lækre hasselnøddesmør tilsat chokolade – også kaldet Nødtella! *G*
Hasselnøddesmør med chokolade – Nødtella
Antal: Et lille glas – ca. 2,5 dl
- 200 g hasselnøddesmør
- 50 g chokolade (85 % eller højere)
- 1 tsk. sødning (kan udelades)
Smelt chokolade forsigtigt i mikroovnen eller over et vandbad.
Rør den smeltede chokolade sammen med hasselnøddesmørret og tilsæt evt. sødning.
Put på et rengjort og skoldet glas. Nødtellaen kan holde sig ret længe – det er bare ikke min erfaring at den overlever ret længe *G*
Jeg bruger min Nødtella på pandekager, i forskellige kager, til de lækre hjemmelavede chokolade kiks, på chiagrød og meget mere…
HUSK dog at selvom der er meget lidt sukker i Nødtellaen, så indeholder det stadig en del kulhydrater. Nødtellaen kan også risikere at trigge din sukkertrang.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: