Kokossmør
Måske du er stødt på Coconut butter, Creamed coconut eller kokossmør i butikkerne og ikke vidst, hvad pokker man bruger det til? Og du i øvrigt har tænkt at det koster kassen? I så fald kan jeg sagtens forstå dig og jeg har også været der!
Men kokossmør kan rigtig meget og hvis du har en kraftig blender og/eller en food processor og en god portion tålmodighed kan du lave det meget billigt selv.
Det eneste du skal bruge er .. kokosmel *G* Vær opmærksom på kulhydratindholdet, da det kan variere rigtig meget.
Men hvad kan jeg bruge kokossmør til?
Der er faktisk rigtig mange muligheder – både i det salte og søde køkken.
Selv har jeg brugt det til b.la:
- Fyldte chokolader
- Fat bombs
- Sødning i både drikkelse og is
- Grød for at give grøden lækker smag og cremethed
- Dip til frugt
- Hjemmelavet Bounty barer
- Asiatiske retter
- Mint pastiller
Ja, der er nærmest ikke nogle grænser for, hvor du kan bruge kokossmør. Alligevel havde jeg mit første – og købte glas stående rigtig længe. Jeg havde svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle bruge det til.
Men da jeg stoppede med at gå og kigge skeptisk på det – og begyndte at tænke på det på samme måde som andet nøddesmør – fik jeg pludselig en masse ideer til, hvad jeg kunne brug det til
Kokossmør består af kokosnøddens kød – hvis du skulle være i tvivl – og den opfører sig næsten ligesom kokosolie. Forskellen på de to er dels anvendelsen af dem, at kokossmørret tilføjer cremethed til en ret, smoothie eller hvad det måtte være og at du desuden også får gavn af fibrene.
Kokossmør
Ingredienser:
- 400 g. kokosmel
Det er meget simpelt – kør kokosmelen i din blender eller foodprocessor til den bliver flydende og glat….
Og så er det selvfølgelig ikke helt så simpelt.. Afhængig af din maskine kan det tage alt fra et par minutter til aldrig. Nogle maskiner kan simpelthen ikke køre så længe eller er simpelthen ikke kraftige nok til at du kan få hjemmelavet kokossmør.
Min erfaring med kokossmør er at du skal have en maskine der kan sejtrække – den skal kunne køre med lav hastighed i lang tid og undervejs vil du skulle skrabe kokoskødet ned fra siderne igen og igen, mens du stille og roligt ser olien trække ud fra kødet. Så du skal også have en god portion tålmodighed.
Tilgengæld betaler det sig – der er store besparelser ved at lave kokossmørret selv!
3 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback: