Sommermad
Retten til den moderne Lady og Vagabonden
Når temperaturen stiger er det rart med noget mad der ikke er så tungt, men jeg synes det kan være svært at blive mæt af de meget lette retter.
Jeg tænker at det kan være svært at få protein og fedt nok, når man spiser salater – eller generelt meget grønt, som jo er noget af det der gør en ret let.
Nedsat appetit og lysten til noget koldt gør ofte at vores retter bliver mindre og indeholder både mindre protein og fedt. Det resulterer ofte i at du ikke helt føler dig tilfreds og derfor går og småsnacker hele tiden – det ved jeg i hvert fald at jeg gør…
I værste fald kan det føre til cravings efter ting som ikke er gode for dig – eller dit vægttab.
Jeg synes retten her bidrager med lethed, den kan serveres lun og der er både nok protein og masser af fedt i – og så smager brunet smør jo bare så lækkert!
Moderne Lady og Vagabonden
Antal: hovedret til 4 personer
Ingredienser:
- 500 g. hakket oksekød (14-18%)
- 50 g. parmesan
- 2 fed presset hvidløg
- 1 æg
- 2 courgetter
- 1 stor håndfuld persille/1 bdt. persille
- Tabasco
- 1 tsk. tørret oregano
- 50 g. smør til brunet smør
- 300 g. champignon
- Smør til stegning
- Salt
- Peber
Rør kød, parmesan (gem lidt til topping), hvidløg, æg, tabasco, salt, peber og oregano sammen.
Pas på med tabascoen – jeg brugte 3 dryp, det er ikke meningen det skal overtage smagen.
Form blandingen til små kødboller. Du skal bruge ca. 1 tsk kød til hver kugle. Stil til side.
Rens dine champignon og skær dem i kvarter. Stil til side.
Pluk og skyl dit persille. Stil til side.
Lav brunet smør af de 50 g smør og stil til side.
Ordn courgetterne og kør dem på din spiralizer. Hvis du ikke har sådan en kan du bruge et mandolinjern eller dit juliennejern. Stil til side.
Steg kødboller på en pande med masser af smør. Start gerne op på høj varme, så de får en dejlig stegeskorpe – kødet smager bare bedre, når det er brunet godt af.
Samtidig med at du steger kødboller steger du champignon på en anden pande – også i smør. De skal steges til de har fået en dejlig gylden farve. Vend persillen sammen med lige inden de er færdige.
Kort inden servering vender du courgetterne i den brunede smør. Jeg foretrækker mine rå, men hvis du foretrækker dem lidt tilberedt, kan du lige give dem en hurtig tur på panden sammen med det brunede smør.
Anret courgetten i 4 tallerkner og put champignon-persille blandingen og kødboller oven på. Slut af med at drysse lidt parmesan på toppen.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: