Tynde pandekager med hindbærfyld
I morgen fejrer man verden over den internationale pandekage dag – også kaldet Hvide Tirsdag i Danmark.
Dagen markerer en gammel kristen tradition, hvor man brugte de sidste såkaldte hvide råvarer fordi disse ikke måtte indtages i fasten. Af de hvide råvarer bagte man pandekager og spiste disse – endnu længere tilbage i tiden lavede man æggesøbe med hvedebrød til.
Dagen falder altid på første tirsdag efter fastelavn.
Men i andre lande markeres dagen – eller hyldes pandekagen også på andre forskellige tidspunkter af året. Du kan læse mere om dette her.
Jeg elsker de små buttede pandekager, de julede pandekager og de søde wraps, som alle er pandekage lignende.
Men jeg har savnet en pandekage som virkelig minder om pandekager med mel i både smag og konsistens. Dette lever denne pandekage helt sikkert op til!
Jeg bagte første portion i sidste uge og den var væk på et par dage.. og jeg gav altså ikke ret mange væk! *G*
Jeg vil selvfølgelig også gerne dele opskriften med jer 🖤
Tynde pandekager med hindbærfyld
Antal: ca. 15
Ingredienser:
- 2 spsk mandelmel
- 2 dl fløde
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 1 ½ tsk gul HUSK
- 1 knivspids salt
- evt. sødning (jeg bruger det ikke)
- 1 dl vand
- smør eller kokoolie til stegning
Put æg, fløde, vand og hytteost i en skål og blend.
Tilsæt salt – mandemel og gul HUSK og blend til massen er helt glat og ensartet.
Steg pandekagerne i fedtstoffet ved middelvarme
Du skal have tålmodighed med at vende pandekagerne, da de tager længere tid at lave end pandekager med mel og de går i stykker, hvis du vender dem for hurtigt.
Hvis dejen bliver for tyk undervejs kan der tilsættes lidt mere vand
Server f.eks. med hindbærfyld (se nedenfor) eller Nødtella
Hindbærfyld
Ingredienser:
- 75 g mandelsmør
- 10 g kokosolie
- 2-3 tsk. frysetørret hindbærpulver
Smelt kokosolien i mikroovn eller vandbad
Rør kokosolie og mandelsmør godt sammen og tilsæt til sidst hindbærpulveret.
Blandingen bliver hård i køleskab, men kan lunes forsigtigt i f.eks. mikroovnen
En kommentar
Pingback: